גופי תקשורת בין לאומיים חשפו במהלך השעות האחרונות התכתבויות בין לאומיות בין איראן למספר מדינות אירופאיות, במה שנראה כמו ניסיון של איראן להגיע להסכמות עם אירופה בנושא הגרעין לפני כניסת דונלד טראמפ לבית הלבן.
לאחר שבמהלך השבוע שעבר סבא"א (הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית) המפקחת על פעילות גרעינית ברחבי העולם, הודיע כי איראן צברה מעל ל-פי 60 ממה שהותר לה בהסכם הגרעין בחומר גרעיני המתקרב לרמה צבאית. הסוכנות הטילה מספר עיצומים על איראן כתוצאה מכך.
איראן בתגובה הודיעה כי תכניס לשימוש ציוד העשרה מתקדם כמו צנטרפוגות חדשות ומערכות מחשוב מתקדמות, כ"הטלת מחיר" על צעדי הסוכנות.
כעת נחשף כי איראן פנתה לאחר הודעת הסוכנות למספר מעצמות אירופאיות בבקשה לקיים פגישה בנושא הגרעין האיראני, הבקשה הועברה דרך שוויץ למספר מדינות מובילות ביבשת. על פי הדיווחים 3 מדינות הסכימו להגיע לפגישה, צרפת, גרמניה ובריטניה.
שר החוץ האיראני לא הכחיש את הדיווח, אך הסביר כי הפגישה היא במטרה "לחלוק עמדות בנושאי 'פלסטין', לבנון ותוכנית הגרעין האיראנית. איראן תמיד מוכנה לקיים משא ומתן".
מומחים בקהילת הביטחון מעיריכים כי הפגישה שתוכננה בחשאי, לאחר הטל סנקציות על איראן תוכננה על ידי האיראנים בניסיון להגיע להסכמות עם אירופה בנושאי הגרעין, בדגש על הגעה להסכמות לפני כניסת הנשיא טראמפ לכהונה נוספת בבית הלבן.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים