אמריקה, בריטניה, צרפת וגרמניה, הביעו דאגה עמוקה מכך שאיראן החליטה להרחיב את תוכנית הגרעין שלה במקום להגיב ולשתף פעולה עם הסוכנות, כך דווח הלילה בתקשורת האירנית.

הודעה זו מגיעה לאחר שסגן מנהל הארגון האיראני לאנרגיה אטומית לסוכנות הסטודנטים האיראנית, אמר כי "איראן מתכוונת להפעיל אלפי צנטריפוגות חדשות להעשרת אורניום והן יותקנו בארבעת עד ששת החודשים הקרובים".

עוד הוא מסר כי "גורמים מערביים שניסו לעכב את תוכנית הגרעין של איראן יעומתו עם מציאות שונה: תוכנית שגם מבחינה כמותית וגם מבחינה איכותית היא מקיפה ומתקדמת בהרבה".

ההחלטה האחרונה של מועצת הנגידים של סבא"א הדגישה כי "הכרחי ודחוף" שאיראן תמלא את התחייבויותיה החוקיות ב-NPT (אמנת אי-הפצה גרעינית) וכן תספק "הסבר טכני אמין" למסורת הישנה של סבא"א. שאלות על נוכחות של חלקיקי אורניום במקומות לא מוכרזים

ארצות הברית, בריטניה, צרפת וגרמניה ציינו בהצהרה המשותפת שלהן כי על פי ההחלטה האחרונה, על הסוכנות להכין "דוח מקיף" על פעילותה הגרעינית של איראן ולהגישו לישיבה הרבעונית הבאה של מועצת המושלים.

לפי הצהרתן של ארבע מעצמות אלו, "אנו מקווים שאיראן תנצל את ההזדמנות עד להגשת הדו"ח כדי לספק סוף סוף את המידע ושיתוף הפעולה הדרושים לפתרון בעיות אלו".