מבזקים
סרוגים

עמית סגל תוקף: "לצערו של ז'אבו הוא חובש כיפה ומתנחל"

לאחר יממה של הכפשות והאשמות בקשר למותו של הארכיאולוג והחוקר ז'אבו ארליך, מסקנות תחקיר צה"ל נחשפות ועמית סגל יצא למתקפה חריפה בנושא

כ' חשון התשפ"ה
עמית סגל תוקף: "לצערו של ז'אבו הוא חובש כיפה ומתנחל"
עמית סגל תוקף: "לצערו של ז'אבו הוא חובש כיפה ומתנחל" צילום: (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)

לאחר 24 שעות של הכפשות וסערה סביב כניסתו עם כוח צה"ל לתוך אזורי הלחימה בלבנון, התחקיר הצה"לי חושף כי ארליך הי"ד נכנס לבקשת המפקד בשטח, וכי פעל לסייע לכוחות בטיהור מבצר עתיק. לאחר החשיפה הכתב עמית סגל התפוצץ בתגובה לגילויים ותקף את המכפישים של ארליך.

על פי ממצאי התחקיר הצה"לי אל תוך מותו בשטח של הארכיאולוג והחוקר ז'אבו ארליך הי"ד , גורמים בצה"ל פנו אל ארליך לאחר שחטיבת גולני התקשתה לזכות מבנה של מבצר-מסגד עתיק, וכאשר הכוחות ביקשו להפציץ את המבנה הפיקוד מנע זאת כתוצאה מ"חשיבותו ההיסטורית" של המבנה.

לאחר שנאסר על הכוחות להשמיד את המבצר, פנו לארליך בבקשה לסייע בטיהור המבנה, ארליך הציע את עזרתו והתנדב להשתתף במיפוי המבנה בשטח, שלאחר שנפסלה האפשרות להפציץ את המבנה מיפוי נותר כאפשרות היחידה לטיהורו.

לאחר שנחשפו העובדות, הכתב עמית סגל לא נשאר חייב ותקף בחריפות את מבקריו של ארליך, סגל פרסם את דבריו בתגובה לפרסומים והסביר את המצב: "מפקד בצבא ההגנה לישראל קורא לאזרח בן 70 לסייע לו במיפוי מבצר מחשש שמסתתרים שם מחבלים. האזרח עוזב הכל ונוסע כפי שעשה עשרות פעמים, כי במקום שממנו הוא בא ובמקום שאותו בנה כשהמדינה קוראת אז באים, ולפעמים באים גם בלי שהמדינה קוראת כי ככה צריך. הוא נהרג במהלך המשימה".

האסון בצפון: פרטים חדשים על המחדל האדיר בלבנון
האסון בצפון: פרטים חדשים על המחדל האדיר בלבנוןצילום: האסון בצפון: פרטים חדשים על המחדל האדיר בלבנון

סגל תקף בזעם את המקטרגים של ארליך והודיע בזעם: "‏לצערו של האזרח הוא חובש כיפה ומתנחל. במשך יממה משתוללת שריפה של שנאה. הוא מתויג כאוכל מוות, הרפתקן בסגנון אינדיאנה ג׳ונס, אדם שבשלו מת חייל, שוחר כיבוש והתנחלות בלבנון. הוא כמובן רק אמצעי. המטרה היא כמובן השחרת ציבור שלם של אוהבי הארץ והעם, ‏את העובדות כמעט אף אחד לא טורח לברר".

סגל המשיך והאשים את תוקפיו של ארליך בשפלות וניצול ציני של המצב: "‏יש צורך במידה יוצאת דופן של שפלות כדי לרקוד ריקוד פרוע כזה על הדם, ולאותת בסוף שוב ששנאת אדם ושנאת עובדות הולכות לרוב יד ביד".

לבסוף שמח סגל כי האמת יצאה לאור: "‏הנחמה היחידה היא שבעולמנו הנוכחי לשקר יש רגליים, אבל גם האמת רצה מהר".

ז'אבו ארליך לבנון עמית סגל