מבזקים
סרוגים

שידור ישיר: זאב ז'אבו ארליך מובא למנוחות בבית העלמין בעפרה

חוקר ארץ ישראל הידוע, זאב ז'אבו ארליך שנפל אתמול לאחר שנכנס עם כוחות צה"ל לדרום לבנון, מובא בשעה זו למנוחות בבית העלמין עפרה

שידור ישיר: זאב ז'אבו ארליך מובא למנוחות בבית העלמין בעפרה

שידור ישיר: חוקר ארץ ישראל הידוע, זאב ז'אבו ארליך שנפל אתמול (רביעי) בלבנון, מובא בשעה זו למנוחות בבית העלמין בעפרה.

ראשי המועצות מספידים: "ז'אבו הותיר אחריו חור ענק"
ראשי המועצות מספידים: צילום: ראשי המועצות מספידים:

בצה"ל פתחו בתחקיר של האירוע בו נפל החוקר זאב "ז'אבו" ארליך, שנהרג אתמול בדרום לבנון לאחר שנכנס עם כוחות צה"ל לאזור. מבדיקה ראשונית נאמר כי מדובר באירוע חמור, וכי כניסתו כאזרח לא עברה את תהליך האישורים הנדרש של מפקד האוגדה ושל האלוף.

האירוע התרחש סמוך לשעה 15:00 בצהריים, אחרי שארליך נכנס ללבנון יחד עם כוח בפיקודו של רמ״ט גולני, אל״מ במיל יואב ירום. הצוות הגיע לאתר ארכיאולוגי במרחק של כ-6 ק"מ מהגבול, אשר כלל מבצר היסטורי – שם הסתתרו שני מחבלי חיזבאללה שפתחו באש, ממנה נהרג החוקר בן ה-71.

בצה"ל אמרו כי יבדקו אם היה צורך מבצעי בהכנסתו של ארליך לשטח הלחימה, והאם הוא נכנס לשם בפעמים נוספות. עוד נאמר כי למרות שארליך הינו אזרח ולא היה בשירות מילואים פעיל, ראש אכ״א החליט שהוא  יוכר כחלל צה״ל.

דרום לבנון הלוויה ז'אבו ארליך