ירי בנגמ"ש: חברי הכנסת ממפלגת הליכוד תוקפים הערב (רביעי) את שר הביטחון לשעבר גלנט על דבריו נגד ראש הממשלה נתניהו.

מוקדם יותר היום, תקף גלנט את ראש הממשלה נתניהו ואמר כי התוכנית לחלוקת מזון בעזה על ידי חברות אמריקניות פרטיות היא "מכבסת מילים לתחילתו של ממשל צבאי".

בציוץ ברשת X כתב גלנט: "את מחיר הדמים ישלמו חיילי צה״ל ותשלם מדינת ישראל לאור סדר עדיפויות לקוי שיביא להזנחת משימות ביטחוניות חשובות יותר".

"תודה לאל שדעתך כבר לא חשובה, צא מהקונספציה"

בתגובה תקפו מספר חברי כנסת מהליכוד את גלנט. שר התקשורת שלמה קרעי תקף בחריפות את גלנט: ״‏לא מספיק ששנה שלמה גררת רגליים ולא מנעת את השתלטות חמאס על הסיוע ההומניטרי תוך סיכון לוחמי צה״ל, אתה עכשיו מעז לתקוף את מי שבא לתקן סוף סוף את המחדלים שלך? תודה לאל שדעתך כבר לא חשובה.״

ח"כ אביחי בוארון אמר בתגובה כי "גלנט בחולשתו ובקוצר רואי מזעזע ממשיף לשרת את הנרטיב של הקונספציה: אם נעצום עיניים, חמאס לא יהיה. ‏ככה בדיוק קיבלנו את הטבח במשמרת שלו כשר ביטחון, עם מטכ"ל שמספר לעצמו סיפורים".

"‏גלנט שוב זורה חול בעיני עצמו ובעיני הציבור ומחליש את רוח הלוחמים ואת רוח המשפחות השכולות שהקריבו את כל היקר להן כדי להביא ביטחון לישראל", הוסיף בוארון, "תודה לאל שהוא אינו נושא בשום תפקיד בטחוני".

חבר הכנסת אריאל קלנר הגיב גם הוא: "אדוני שר הביטחון לשעבר, זה לא מסובך: אף גורם אלטרנטיבי לא ישלוט בעזה, כל עוד חמאס שם. וחמאס שם, כל עוד הוא שולט בחלוקת המזון. כמה חבל ש 30 שנה אחרי אסון אוסלו ושנה לאחר טבח ה 07.10, אתה עדיין מסרב להפנים שללא שליטה מלאה בשטח לא יהיה ניצחון ולא יהיה ביטחון. צא מהקונספציה!".

השר עמיחי שיקלי אמר בתגובה לגלנט: ״מה שפוליטי, מסוכן וחסר אחריות זו התנהלותך בשנה האחרונה, כשבניגוד לעמדת הממשלה מנעת ממערכת הביטחון ומצה״ל אפשרות ליצור אלטרנטיבות לחלוקת הסיוע ההומניטרי והזרמת לחמאס מדי יום אספקה ואוויר לנשימה. ‏איוולת שאין כדוגמתה".