חדשות

אושר בטרומית: תוקם מחלקת איפכא מסתברא במשרד רה"מ

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית הקמה של מחלקת מודיעין שתהיה כפופה למשרד ראש הממשלה ותפקידיה יהיה לגבש תפיסה חלופית מגופי המודיעין הביטחוניים

אושר בטרומית: תוקם מחלקת איפכא מסתברא במשרד רה"מ
צילום: נתניהו בוועדה היום-(צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ)

צעד נוסף בדרך לשינוי דרמטי בעולם המודיעין הישראלי: מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת החוק של עמית הלוי, לפיה תוקם מחלקה לגיבוש תפיסת מודיעין חלופית ("איפכא מסתברא") מגופי המודיעין של מערכת הביטחון.

בחוק בעצם מוצע להסדיר את הקמתה של מחלקה לגיבוש תפיסת מודיעין חלופית המוצבת תחת משרד ראש הממשלה, לרבות סמכויותיה, אופני הדיווח שלה והפיקוח עליה.

ח"כ עמית הלוי (יונתן זינדל/פלאש90)

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הצעת חוק זו מבקשת להסדיר את מעמדה העצמאי של מערכת בקרה חדשה וכוללת ולהרחיב את סמכויותיה ביחס לכלל ארגוני קהילת המודיעין בגופי הביטחון השונים, כך שתוכל לממש את תכליתה ולבחון בצורה מעמיקה ונטולת פניות את התפיסות הרווחות בגופי המודיעין והביטחון, זאת בדומה לגופי בקרה אחרים בחוק"

החוק כאמור עבר בקריאה טרומית ברוב של 56 חברי כנסת , אל מול 36 מתנגדים. יש לציין כי זוהי רק קריאה טרומית וכעת היא תועבר לוועדת הכנסת לקביעת הוועדה שבה תידון ההצעה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
עמי סיון
20.11.24

ואני לתומי חשבתי שזה תפקיד המל״ל, שנהפך לעושה דברו של רוהמ ברגע שמונה איש פוליטי לראש. זה מה שיקרה לאותו גוף חדש ברגע שיהיה בחסות השקרן

1
יוסיפון2
20.11.24

ויאמר נתניהו אל אומרי ההן בלישכתו הנה אנוכי מפטר את גלנט, את גלי, את רונן בר אותו אני שולח לשיחות חטופים, את דר בני בגין ואת דן מרידור אותם השלכתי מהליכוד, את רוני מילוא ואת ציפי ואת דוד לוי ואריאל שרון גם גירשתי, את עוזי לנדאו, את בוגי השלוך השלכתי, ויאמרו לו היפכא מסתברא הוא קיבעון מחשבתי. ויחשב 2024 פחות 1992 המה 32 שנות שלטוני. כמניין 31 ח"כים בליכוד אותם הפרשתי. ויאמרו לו כיצד להתחמק מקיבעון מחשבתי.