כלי התקשורת בלבנון דיווחו כעת כי נאומו המתוכנן של מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם, שהיה אמור להתקיים הערב (שלישי) בשעה 19:00, נדחה "למועד אחר שייקבע בהמשך".

על פי ההערכות, בנאומו קאסם היה צפוי להציג את תגובת ארגון הטרור לדיווחים על ההתקרבות במגעים להסכם להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה. ההודעה על דחיית הנאום מגיעה זמן קצר אחרי פגישותיו של שליח הבית הלבן עמוס הוכשטיין עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי וראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי.

כאמור, הבוקר דווח בסוכנות הידיעות רויטרס כי לבנון וארגון הטרור חיזבאללה הסכימו להפסקת אש עם ישראל, בכפוף למספר הערות בהסכם. לטענתו, "לבנון הציגה את הערותיה על העיתון באווירה חיובית, והצלחת היוזמה תלויה כעת בישראל".

עם זאת, בהמשך דווח כי העסקה החדשה כוללת מספר סעיפים שעליהם ישראל הסכימה, אך גם סעיף אחד בעייתי מאוד מבחינתה: הפסקת אש מיידית, יישום מלא של החלטה 1701 כפי שהיתה ב-2006, נסיגה של צה"ל מכל הנקודות בלבנון מעבר לגבול הבינלאומי, חזרת המפונים לבתיהם, ופריסת הצבא הלבנוני בתמיכת יוניפי"ל מדרום לליטאני, הסרת ההגבלות על צבא לבנון כדי שיוכל לבצע את משימותיו, והפעלת הוועדה המשולשת (ישראל, לבנון ויוניפי"ל) ללא התנגדות לשילוב ארה"ב וצרפת. לטענת הגורם הלבנוני, ההצעה האמריקנית לא כוללת סעיף המתייחס באופן מפורש או דו-משמעי לחופש פעולה צבאי של ישראל.