מבזקים
סרוגים

מכה קשה לאיראן: "אין להם את זה יותר"

אחרי הדיווח על תוצאות התקיפה הדרמטית של ישראל באיראן, בכירים אמריקאים וישראלים חושפים פרטים נוספים על השלכות התקיפה ועל משמעותה

ט"ו חשון התשפ"ה
מכה קשה לאיראן: "אין להם את זה יותר"

בישראל מתייחסים לדיווח לפיו בתקיפה הישראלית האחרונה באיראן, ישראל פגעה ברכיב סודי שהיה עשוי לשמש את איראן בפיתוח פצצה גרעינית, וכעת לאחר התקיפה היא תתקשה מאוד לעשות זאת.

על פי הדיווח באתר 'וואלה', בכירים ישראלים ואמריקנים חשפו מידע נוסף אודות ההשלכות של התקיפה ואמרו: "הם ניהלו פעילות מדעית שיכולה להניח את התשתית לייצור נשק גרעיני. זה היה דבר סודי ביותר. חלק קטן מהממשלה האיראנית ידע על זה, אבל רוב ממשלת איראן לא ידעה זאת", אמר בכיר אמריקני.

בכיר ישראלי הדגיש כי "זה ציוד שהאיראנים יצטרכו בעתיד אם הם רוצים להתקדם לקראת פצצה גרעינית. עכשיו אין להם את זה יותר וזה לא טריוויאלי. הם יצטרכו למצוא פתרון אחר ואנחנו נראה את זה".

איראן ארצות הברית הגרעין האיראני ישראל תקיפה באיראן