בלי הר המור ובלי הר הבית: מרזל וישי ירוצו ב'יחד'
אחרי שאתמול פוצץ המו"מ, הערב צפוי להחתם ההסכם לריצה משותפת של יחד עם עוצמה לישראל. ברוך מרזל שאינו עולה להר הבית יוצב במקום הרביעי ברשימה. הרב טאו לא יתמוך

אם לא יהיה משבר של הדקות האחרונות, 'עוצמה לישראל' צפויה לרוץ במשותף עם מפלגת 'יחד' של אלי ישי ויוני שטבון.
אחרי שאתמול הודיע מיכאל בן ארי על פיצוץ המו"מ בגלל דרישות 'משפילות', היום (ד') יממה לפני תום מועד הגשת הרשימות – הטונים נשמעים אחרת. לסרוגים נודע כי על רוב המחלוקות והפערים שבין המפלגות הגיעו להבנות בין הצדדים.
סוגיית הר הבית, שעמדה בעין הסערה בין המפלגות – נפתרה בדרך יצירתית, במקומו של ד"ר מיכאל בן ארי שלא הסכים לוותר על העלייה להר כפי שדרשו אנשי 'הר המור' במפלגת 'יחד', יוצב ברשימה מטעם 'עוצמה לישראל' ברוך מרזל – שעד כה לא עלה להר הבית. מרזל יוצב במקום הרביעי ברשימה, בה יוצבו: אלי ישי – יו"ר, יוני שטבון, מיכאל עייש, ברוך מרזל, הרב משה הגר ודודי שוומנפלד במקום ה-6 שכרגע נראה לא ריאלי.
מיכאל בן ארי כבר כתב בצהריים בדף הפייסבוק שלו, כי עוצמה לישראל ביצעה ויתורים משמעותיים, כשככל הנראה הוא מתכוון למקום שלו בכנסת. יש לציין כי בן ארי עצמו הגיע כ"מחליף" למרזל ברשימת האיחוד הלאומי בבחירות לכנסת ה-18, משום שמרזל נחשב קיצוני מדי. כעת בן ארי הוא ה"קיצוני" ואילו מרזל הוא המועמד עליו אפשר להתפשר.
לפי ההסכם, ירוצו שתי המפלגות כ'בלוק טכני' – מטבע לשון אותו טבע הרבי מלובביץ' בסוף שנות השמונים, כלומר איחוד מלאכותי של המפלגות עד הבחירות שייפרדו מיד לאחריהן. מרזל אם ייבחר יהיה חבר כנסת עצמאי, למעט נקודה אחת והיא המלצה של כלל הסיעה על בנימין נתניהו לראשות הממשלה – כולל ברוך מרזל – שיצטרך לתמוך במי שפינה את חברון מקום מגוריו בשנת 96'.
בבוקר עוד נערכה פגישה בין ראש ישיבת כסא רחמים הרב מאיר מאזוז לבין נשיא ישיבת הר המור, הרב צבי ישראל טאו כדי לשכנעו לאשר את האיחוד עם "אנשי כהנא". הפגישה הסתיימה ללא תוצאות אך נראה כי גם אם הרב טאו לא יתמוך פומבית ברשימה, הוא לא יצא נגדה.
ההסכם בין הצדדים סגור כמעט סופית, וכרגע הצדדים נפרדו כדי לאשר את פרטי ההסכם לפני חתימה רשמית.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו