אחרי התקיפות בדאחייה: צה"ל בהוראת פינוי ל-14 כפרים נוספים
שעות אחרי התקיפה הנרחבת ברובע הדאחייה בביירות, דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי פרסם הוראת פינוי לתושבי 14 כפרים נוספים בדרום לבנון: "כל מי שיימצא בקרבת אנשי חיזבאללה, מתקניו או נשקו – מעמיד את חייו בסכנה"

מבצע "חיצי הצפון": שעות ספורות אחרי התקיפה הנרחבת ברובע הדאחייה שבביירות, דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, פרסם היום (שלישי) הוראת פינוי לתושביהם של 14 כפרים נוספים בדרום לבנון, שנדרשו להתפנות מבתיהם ולעבור לאזור שמצפון לנהר האוואלי.
בהודעה שפורסמה ברשתות החברתיות נאמר כי זו "קריאה דחופה לתושבי הכפרים הבאים: שקרה, הולה, מג'דל סלאם, טלוסה, מייס אל-ג'בל, סוואנה, קבריחה, יחמור, ארנון, בלידה, מוהייביב, בראשית, פארון, וגנדורייה".
"פעילות הטרור של חיזבאללה מאלצת את צה"ל לפעול נגדו בכוח באזורים אלו" הזהיר. "כל מי שיימצא בקרבת אנשי חיזבאללה, מתקניו או נשקו – מעמיד את חייו בסכנה".
אדרעי הבהיר לתושבים כי "צה"ל לא מתכוון לפגוע בכם. למען ביטחונכם, עליכם לפנות את בתיכם מיד ולעבור צפונית לנהר האוואלי. כדי להבטיח את שלומך, עליכם להתפנות ללא דיחוי". עוד הדגיש כי "אסור לכם לנסוע דרומה. כל תנועה לכיוון דרום עלולה להוות איום על חייכם. אנו נודיע לכם על המועד המתאים לחזור לבתיכם, ברגע שיהיו תנאים מתאימים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו