ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (שני) בישיבת ראשי הקואליציה כי "יש שני איומים שאנחנו צריכים לפתור – האיום האיראני וחוק הגיוס", כך דיווח אברהם פריינד.

נזכיר כי אנשים רבים סוברים כי פיטוריו של שר הביטחון לשעבר, יואב גלנט ביום שלישי האחרון – היו חלק מתוכניתו של נתניהו לקדם את חוק הגיוס שיהיה מוסכם על שר הביטחון החדש ישראל כ"ץ.

מוקדם יותר היום, שר התיירות, חיים כץ, (הליכוד) התייחס נאום מליאת הכנסת לסערת חוק הגיוס והסדרת מעמדם של תלמידי הישיבות וטען כי הצבא לא יודע לקבל את הציבור החרדי וכי הם כלל לא רוצים חרדים בצבא.

לדברי השר כץ: "עושים חוק גיוס, "חוק ההשתמטות", וואלה הצבא לא יודע לקבל היום את החרדים לצבא. הבן שלי במילואים מעל 300 יום, ואנחנו לא יכולים לקבל, ואם אנחנו רוצים אנחנו לא רוצים אותם שם, עזוב פוליטיקה, לא רוצים אותם שם".

"אני לא רוצה אותם שם, אני הצבעתי בזמנו נגד", הוסיף כץ.

שר התיירות התייחס להערות מחברי הכנסת על מודל 'צבא קטן' ואמר: "'צבא קטן' זה היה טמטום, כי לא יכול להיות צבא קטן ולחיות על סנסורים".