מבזקים
סרוגים

דיווחים בסוריה: מטוסי קרב ישראלים תקפו בעוצמה בדמשק

בסוריה מדווחים על תקיפה מדויקת של מטוסי קרב ישראלים בעומק המדינה, על פי ארגוני אופוזיציה, דירה הותקפה בטילים על ידי כלי טיס ברובע השיעי של דמשק

יאיר אמר | חדשות סרוגים
ט' חשון התשפ"ה
דיווחים בסוריה: מטוסי קרב ישראלים תקפו בעוצמה בדמשק
דיווחים בסוריה: מטוסי קרב ישראלים תקפו בעוצמה בדמשק צילום: (צילום: בואינג)

גורמים מקומיים בדמשק מדווחים כי מטוסי קרב ישראלים ביצעו מספר תקיפות בבירת סוריה, אחת מהן כנגד דירה במגדל מגורים.

הסורים מדווחים על על תקיפות של מטוסי קרב ישראלים בעיר הבירה דמשק וסביבתה, תיעודים שמפורסמים כעת בסוריה מציגים מגדל מגורים שהופץ על פי טענות המקומיים מהאוויר.

בסרטונים ניתן לראות כי בוצעה תקיפה מדויקת, כנגד דירה באחת הקומות בבניין שנראה כבניין מגורים ברובע השיעי של דמשק, א-סיידה זיינב. על פי דיווחים של ארגוני האופוזיציה הסורים, רוסע זיינב משמש את חיזבאללה ומשמרות המהפכה האיראניים כמרכז כוח ונקודת פעילות מרכזית של הארגונים בסוריה, פעולות הכוללות גם הברחת אמל"ח ללבנון.

תיעוד: צה"ל חיסל את מפקד הארטילריה של מרג' עיון
תיעוד: צהצילום: תיעוד: צה

על פי הדיווחים בסוריה התקיפה נעשתה על ידי טיל ששוגר מכלי טיס, שביצע פגיעה בקומה הרביעית של הבניין והשמיד אותה בעוד שאר הבניין נותר עומד וללא פגע. מקורות אופוזיציה סוריים מדווחים על לפחות 6 הרוגים ו-15 פצועים בתקיפה.

סוריה צה"ל תקיפה אווירית