מבזקים
סרוגים

אחרי המטחים הכבדים: צה"ל תוקף בעומק הדאחייה בביירות

חיל האוויר פתח בגל תקיפות בעומק לבנון לאחר המטחים הכבדים לארץ, מטוסי קרב ביצעו שורה של תקיפות נגד מטרות חיזבאללה בעיר הבירה הלבנונית

ה' חשון התשפ"ה
אחרי המטחים הכבדים: צה"ל תוקף בעומק הדאחייה בביירות
אחרי המטחים הכבדים: צה"ל תוקף בעומק הדאחייה בביירות צילום: Ayal Margolin/Flash90

אחרי מטחי הטילים הכבדים למרכז וצפון הארץ, צה"ל יצא לגל תקיפות עומק ברובע הדאחייה בלבנון, מטוסי קרב של צה"ל תקפו בעוצמה מספר מטרות בעיר הבירה הלבנונית.

מטוסי קרב של חיל האוויר ביצעו בדקות האחרונות גל תקיפות נרחב, כנגד מטרות טרור בעומק רובע הדאחייה בביירות. המטוסים תקפו שורה של מטרות חיזבאללה עם הכוונה ישירה של אגף המודיעין. בתקיפות הושמדו מחסני תחמושת ואמצעי לחימה של הארגון, תשתיות צבאיות ומבנים נוספים ששימשו את חיזבאללה במרחב.

צילום: דובר צה"ל.

בצה"ל הדגישו כי התקיפות בוצעו כנגד מטרות שחיזבאללה מיקם במכוון במרחבים אזרחיים, כחלק מהניצול הציני של חיזבאללה של האוכלוסייה הלבנונית, ושימוש בהם כמגן אנושי.

יום של מטחים: 25 שיגורים לעכו ולקריות, חלקם יורט
יום של מטחים: 25 שיגורים לעכו ולקריות, חלקם יורטצילום: יום של מטחים: 25 שיגורים לעכו ולקריות, חלקם יורט

לפני תחילת המתקפה ביצעו בצה"ל מספר מהלכים בניסיון לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, הכוללים שימוש בחימוש מדויק, אמצעי תצפית ואזהרות מקדימות לאוכלוסייה באזור.

ביירות חיזבאללה ישראל לבנון צה"ל רובע הדאחייה תקיפות אוויריות