מתכון מהמם לתבשיל בשר עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד
תבשיל בשר עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד, מנה טעימה וחגיגית מהמטבח הסורי של בשר נימוח ורוטב סמיך ועשיר שמתחנן לחלה טובה
זמן הכנה: 40 דק’
רמת קושי: קל.
בשרי
רכיבים
500-800 גרם בשר מס’ 2 או כל נתח שמתאים לבישול ארוך מרשת קצביות ‘וול דאן’, חתוך לקוביות
1/2 1 כוסות גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם במים
5-7 עלי מנגולד, שטופים היטב וקצוצים
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח
ציר ירקות / מים
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
אופן ההכנה
בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן וצורבים את קוביות הבשר עד לסגירה.
מתבלים במלח ופלפל שחור, ומוסיפים את גרגירי החומוס.
יוצקים על הכל ציר ירקות או מים עד לכיסוי הבשר.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות. מסירים מהאש ומסננים את הבשר וגרגירי החומוס מנוזלים.
בסיר רחב על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ואת התבלינים ומטגנים עד שעלי המנגולד מכווצים ומאבדים מנפחם.
מוסיפים את קוביות הבשר וגרגירי החומוס ויוצקים מעל ציר ירקות או מים עד לכיסוי הבשר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהרוטב סמיך. הכי טעים להגיש לצד אורז לבן, קוסקוס או פשוט חלה טובה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו