שר הביטחון היוצא יואב גלנט יוצא לראשונה לתקשורת מאז ההודעה על פיטוריו על ידי ראש הממשלה נתניהו והחלפתו בשר ישראל כ"ץ.
גלנט פתח את הצהרתו וחשף: "דקות אחדות לפני השעה 20:00 בערב הודיע לי ראש הממשלה כי החליט לפטר אותי כשר הביטחון, הבהרתי לו שסדר העדיפות שלי נותר כל חיי הציבוריים קבוע וברור: מדינת ישראל צהל ומערכת הביטחון".
גלנט המשיך בדבריו והסביר: "ההחלטה מגיעה אחרי הישגים של צה"ל שב"כ ומערכת הביטחון, הכינו בעזה, ביו"ש בלבנון. וחיסלנו את אנשי הטרור בעולם, הכינו באיראן בפעולה קטלנית. אני גאה בהישגי מערכת הביטחון"
השר המשיך והודיע בהתרגשות: "אני בוטח בחיילים, בוטח במדינה. ביטחון ישראל היה משימת חיי ואני מחויב לכך, מאז ה7.10 התרכזתי רק בניצחון, הובלתי את מערכת הביטחון להשיג את היעד הזה תוך גיבוי לצהל שב"כ ומשרד הביטחון".
גלנט המשיך וטען שהסיבה לפיטריו מגיעה כתוצאה משלוש אי הסכמות בינו לראש הממשלה: "הפיטורים הללו מגיעים כתוצאה ממחלוקת על שלושה נושאים, עמידתי שכך מי שנמצא בגיל הגיוס חייב בגיוס. הנושא הזה איננו רק נושא חברתי אלא נושא מרכזי לקיומינו ועתידנו, ביטחון מדינת ישראל והעם היושב בציון ולא תמו המלחמות, בנסיבות הללו כולם חייבים לשרת בצה"ל אסור לאפשר לחוק מפלה ומושחת לעבור בכנסת ולפטור רבבות אזרחים מנשיאה בנטל".
שר הביטחון היוצא המשיך והסביר: "הנושא השני הוא מחובותינו המוסרית להשיב חטופים, עלינו לעשות את זה מהר ככל האפשר בעודם בחיים, מתוקף תפקידי אני קובע כי הדבר ניתן להשגה. אפשר להחזיר חטופים, זה כרוך בפשרות, חלקן כואבות. מדינת ישראל תדע לעמוד בזה".
כ"ץ בהתבטאות ראשונה כשר ביטחון: "מודה לראש הממשלה"
גלנט המשיך וטען כי הנושא השלישי הוא הדרישה לחקר מעמיק של כישלון ה-7 באוקטובר: "הנושא השלישי להפיק לקחים לאחר תחקיר יסודי וענייני, כאשר מדובר ברמה הפוליטית הצבאית יש לזה שם, ועדת חקירה ממלכתית".
גלנט סיכם את דבריו וקבע: "אני אחראי במערכת הביטחון בשנתיים האחרונות, על ההצלחות והכשלים אני קובע כאן בצורה ברורה עוד נכונו לנו אתגרים מול איראן לא אפשרתי ולא אתן את ידי לפגיעה בצה"ל ובארגוני הביטחון. כאשר חשיכה ערכית אופפת אותנו אני נצמד למצפן תקוותי שגם נבחרי הציבור יאמצו את זה".





תגובות
אני לא מבין למה מפלגת הציונות הדתית תומכת בזה. הכל יעשו רק כדי לא להגיע לבחירות? יתמכו בחוק ההשתמטות, יתמכו בפיטורי גלנט ומינוי עציץ כמו כ"ץ, מה קורה לכם? איפה זעקת הרבנים? איפה הערכים? פעם המפד"ל הובילה את המדינה. היום המצב הפוך. חילול ה' כזה ובגידה בעם ישראל ובערכי תורת ישראל לא היו כמותם מאז ומעולם.
אין לי רחמים עליו .כמעט כל יום מסיבת עיתונאים עם עקיצה לראש הממשלה
זה מה שמעניין אותך? מי עקץ את מי? הבנים שלנו נלחמים כבר מעל שנה ומסתבר גלנט היחיד שאכפת לו מהחיילים ומבטחון המדינה!
לגבי הגיוס נכון שצריך חיילים השאלה מה עדיף חיילים או עריקים?אם חיילים אז חוק שהרבנים לא מתנגדים ותאמינו לי יהיה המון מעל 3000
עדיף לא משתמטים.