חדשות

ברגע האחרון: שינוי בתכנית התקיפה של איראן

בניגוד לתכנון הראשוני לתקוף משטח עיראק, באיראן הבהירו כי בכוונתם לתקוף את ישראל משטחה. עוד הבהירו גורמים איראנים, כי המתקפה צפויה לצאת לפועל "בכל רגע"

ברגע האחרון: שינוי בתכנית התקיפה של איראן
צילום: (צילום: saeediex / שאטרסטוק)

ברקע ההיערכות של ישראל לתקיפה האיראנית, מקורות איראנים מסרו לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד", כי התגובה האיראנית יכולה להתבצע "בכל רגע". עם זאת הגורמים הבהירו כי איראן מתייחסת לשיקולים אזוריים וגלובאליים שונים, אולם "תפעל בהתאם לאינטרסים הלאומיים האיראניים ולא כפי שגורמים אחרים רוצים".

עוד מסרו המקורות כי בניגוד לדיווחים על דך שאיראן תגיב משטח עיראק, איראן צפויה לתקוף את ישראל משטחה. עוד הם הבהירו כי המיליציות העיראקיות יגיבו גם הן, מאחר שמטוסי הקרב הישראליים עשו שימוש בשמי עיראק כדי לתקוף את איראן.

בתוך כך, העיתון 'וול סטריט ג'ורנל' דיווח אמש כי איראן שוקלת תגובה צבאית משמעותית הרבה יותר מהשתיים שקדמו לה, וזאת בעקבות המתקפה הישראלית שגרמה נזק כבד למערכות ההגנה האווירית שלה.

על פי בכירים איראנים וערבים, בניגוד למתקפות הקודמות – באפריל ובאוקטובר – תגובת איראן צפויה לכלול הפעם גם טילים בעלי ראשי נפץ חזקים יותר מאלו שהשתמשה בהם במתקפה הקודמת ואמצעי לחימה נוספים והיא לא תוגבל רק לטילים וכטב"מים כפי שנעשה בתקיפות הקודמות.

בנוסף, האיראנים העבירו מסר לפיו גם הצבא האיראני הסדיר ייקח חלק בתגובה, ולא רק משמרות המהפכה, וזאת בעקבות מותם של ארבעה מחייליו בתקיפה הישראלית. גורמים באיראן הבהירו כי ייתכן שיתקפו מטרות צבאיות ישראליות משטח עיראק ובעוצמה גדולה יותר מאשר בעבר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

89
70
מוטי
04.11.24

כתבה בשירות האוויב. מה זה כלי נשק נוספים? טנקים? אמצעי נ"ט?

69
שי
04.11.24

If you want to shoot, shoot, don't talk! איראנים פחדנים!

1
אבי
04.11.24

יהיה להם בעיה עם אמריקה אם הם לא יפעלו לפי בית המשפט הבינלאומי. ארה"ב הרי קנתה מאיראן חביות נפט בכ-80 מיליארד דולר בממשל ביידן. איראן זקוקה לארה"ב.

68
רונן
04.11.24

כל כך מטומטמים "משמרות המהפכה" הרי גם לחסרי המוח האלה זה ברור שישראל, עקב מתקפה זו, תשמיד להם את הבסיס הכלכלי שלהם לדורות קדימה. יוצא מצב שהקב"ה 'מקשיח את ליבם' וכל זאת למענו של עם ישראל כדי שצה"ל יסגור להם את ברז המזומנים. ברוך השם על כל הטוב הזה לעם ישראל!

1
יעקב מיכאלי
05.11.24

‏לאנטישמי לא אכפת שהוא יחרב זה דבר שפשוט לא ברור העיקר שהוא רוצה להזיק ליהודי ולא אכפת לו המחיר זה דבר שלא מבינים בישראל