מבזקים
סרוגים

בעלי עיתון "הארץ נגד שוקן: "הצהרותיו מזעזעות ובלתי אנושיות"

בעלי עיתון "הארץ" לאוניד נבזלין הגיב היום לדבריו של מו"ל העיתון עמוס שוקן ואמר כי דעותיו אינן מייצגות את אלו של העיתון: "עמוס הפיץ את דעותיו האישיות והקיצוניות"

בעלי עיתון "הארץ נגד שוקן: "הצהרותיו מזעזעות ובלתי אנושיות"
בעלי עיתון "הארץ נגד שוקן: "הצהרותיו מזעזעות ובלתי אנושיות" צילום: לאוניד נבזלין (צילום: אוראל כהן/פלאש 90)

הסערה סביב דבריו של מו"ל "הארץ" נמשכת. לאוניד נבזלין, מבעלי עיתון הארץ, אמר היום (ראשון) כי הצהרותיו של שוקן הן "מזעזעות ובלתי אנושיות".

"אני מבקש להביע את אי הסכמתי המוחלטת לתפיסתו של עמוס שוקן כמו"ל העיתון בתגובה לאירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה הנוכחית", אמר היום נבזלין.

"הצהרותיו האחרונות בכנס "הארץ״ שהתקיים בלונדון הן מזעזעות, לא מקובלות ואף בלתי אנושיות, בהציגן חוסר רגישות כלפי קורבנות ונפגעי היום הנורא והמלחמה, החטופים ובני משפחותיהם, ועם ישראל כולו".

"דעותיו אינן מייצגות את אלו של העיתון"

נבזלין הוסיף: "הצטרפתי כשותף לעיתון "הארץ" לפני כ-13 שנים, בכדי לסייע ולתמוך בעיתון עת שהיה שרוי בתקופה קשה. בעוד אני מאמין גדול בערכי ליברליזם ועיתונות חופשית, אני חש חובה לשתף אתכם בעמדתי".

"דבריו של עמוס מתנגשים עם ערכי העיתון, עם ערכיי שלי ועם ערכיהם של מרבית העיתונאים ועובדי העיתון.אני מצר על כך שעמוס ניצל במה של "הארץ" והפיץ את דעותיו האישיות והקיצוניות, מבלי להדגיש שאלו הן דעותיו הפרטיות שלו, אשר אינן מייצגות את אלו של העיתון".

לאחר המכות הכלכליות: עמוס שוקן פרסם הודעת "התנצלות"
לאחר המכות הכלכליות: עמוס שוקן פרסם הודעת צילום: לאחר המכות הכלכליות: עמוס שוקן פרסם הודעת

כזכור, בכנס שערך עיתון "הארץ" בשבוע שעבר בלונדון, התבטא שוקן באופן חריף נגד מדיניות ישראל. בין היתר, כינה מחבלים פלשתינים "לוחמי חירות" וטען כי צה"ל מבצע "נכבה שנייה" בעזה. כמו כן, קרא להטלת סנקציות על ישראל ומנהיגיה, והאשים את הממשלה בהשלטת "משטר אפרטהייד" ביהודה, שומרון ועזה.

על פי הדיווח של ישי פרידמן בערוץ 14, שוקן אמר בכנס כי "לממשלת נתניהו לא אכפת להשליט שלטון אפרטהייד אכזרי על האוכלוסייה הפלשתינית" והוסיף כי "הדרך היחידה להשיג מדינה פלשתינית היא באמצעות סנקציות על ישראל, נגד המנהיגים המתנגדים לכך ועל מתנחלים".

לאוניד נבזלין עיתון הארץ עמוס שוקן