בעקבות הזעם הציבורי: בוטלה הקפאת הצמדת הקצבאות בתקציב
אחרי הזעם הציבורי והאיומים של שרים בממשלה להתנגד לתקציב, בלשכת רה"מ אישרו כי הוחלט לבטל את הקפאת הצמדת הקצבאות למדד, למעט קצבאות הילדים. במקום זאת, הוחלט להעלות את תשלומי הביטוח הלאומי בסכום מקביל

לקראת אישור תקציב המדינה: בלשכת ראש הממשלה הודיעו היום (שישי) כי הוחלט לבטל את הקפאת הצמדת הקצבאות למדד, למעט קצבאות הילדים שעדיין יוקפאו. ההחלטה התקבלה בפגישה שהתקיימה הבוקר (שישי) בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, ח"כ אריה דרעי ושר האוצר בצלאל סמוטריץ.
עם זאת, נאמר כי "במקום זאת, הוחלט להעלות את תשלומי הביטוח הלאומי בסכום מקביל – במטרה לשמור על המסגרות הפיסקליות ועל אמון השווקים, ומבלי לפגוע בנכים, בקשישים, בנפגעי פעולות האיבה, בהורים שכולים וביתר השכבות החלשות".
כזכור, בהצעת התקציב לשנת 2025 תוכננה הקפאה של הקצבאות השונות, ביניהם הקפאת שכר המינימום, קצבאות הנכים וניצולי השואה, ועוד. על פי החוק, הקצבאות כיום מוצמדות למדד ומתעדכנות מדי שנה.
ההחלטה עוררה זעם רב בציבור, כשגם שרים רבים בממשלה התנגדו למהלך ואיימו להצביע נגד התקציב כתוצאה. אמש שר העבודה יואב בן צור אמר כי "מדיניות השר לא השתנתה והיא ברורה ונחרצת. הקפאת קצבאות בזמן שיש עליית מחירים בכלל תחומי החיים, זה לא הקפאה אלא קיצוץ כואב ולא מוסרי, והשר מתנגד בתוקף להקפאת כלל קצבאות הביטוח לאומי. השר מתנגד להקפאת שכר המינימום, והוא צפוי להעלותו בראשון בינואר".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו