בעקבות אירוע בטחוני חריג שמתנהל בשעות האחרונות, כביש 90 בערבה בסמוך לגבול ירדן נחסם הבוקר לסירוגין בעקבות פעילות כוחות הביטחון.
מבירור ראשוני עולה כי בעקבות זיהוי חריג במהלך סריקות הבוקר סמוך לגדר הגבול, הוקפצו לסריקות כוחות רבים של צה"ל, משטרה וכיתות כוננות. מחסומים משטרתיים נפרסו במספר מוקדים על הכביש.
לפני זמן קצר הודיעו לתושבים באיזור פארן כי האירוע הסתיים: "שלום, האירוע באזור פארן הסתיים. ככל הנראה מדובר במסתננים מבקשי עבודה. הנושא בטיפול גורמי צבא ומשטרה. חזרנו לשגרה. שבת רגועה ושקטה, דוברות המועצה".
לפני מספר ימים, שר הביטחון, יואב גלנט, והרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי אישרו הקמת אוגדה מרחבית מזרחית שייעודה הגנה על גבולה המזרחי של מדינת ישראל. ההחלטה התקבלה בתום עבודת מטה שבחנה את הצרכים המבצעיים ויכולות ההגנה במרחב, בהתאם לתכנון בניין הכוח של צה״ל בראי לקחי המלחמה והערכת המצב. האוגדה תוכפף לפיקוד המרכז.
ייעוד האוגדה הוא חיזוק ההגנה במרחב הגבול, כביש 90 והיישובים, ומענה להתמודדות עם אירועי טרור והברחת אמצעי לחימה, תוך שמירה על גבול של שלום וחיזוק שיתוף הפעולה עם צבא ירדן.
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
אורלי מכ"ס
זה נסיון של חבלנים טרורסטים שנישלחו מאיר!!!!!!
17:45 03.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחז
מאיפה יגייסו אוגדה
20:09 02.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הרצ
כולו שקרים...ראש כנופיית פשע ..מלך בתי השימוש והמזבלות
13:45 02.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דנה
הביבסטים עם השרלטן שמנהיג אותם הרסו את המדינה , על שמם חורבן בית שלישי
13:38 02.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעק ק
המחבלים הערבים והמחבלים היהודים. ביחד עם החונה המשפטית השלטת. יצליחו לחסל את מדינת היהודים. תתעוררו יהודים. רדומים. רפורמה בבתי החונטה השלטת תציל ממוות.
16:22 01.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
קשקוש את הנשק שלחו חהם מזמן שיכניסו אותם למאסר עולם חמען יראו ויראו
15:08 01.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתכננים את הטבח הבא
הם מתכננים לאט ובשקט את הטבח הבא ביהודי יו"ש. לשב"כ אין מושג והצבא עדיין שבוי בקונספציה !!!
10:29 01.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורלי מכ"ס
ממש נכון !!!!!!
17:46 03.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר