מבזקים
סרוגים

מח"ט 769 בדרום לבנון: "נפרק כל מה שסיכן או יסכן את ישראל"

מח"ט 769 אלוף משנה אברהם מרציאנו מוביל את הלחימה באזור כפר כילא בדרום לבנון, ומשמיד תשתיות שחיזבאללה בונה במשך עשרות שנים, זה מה שהיה לו להגיד לסרוגים

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"ז תשרי התשפ"ה
מח"ט 769 בדרום לבנון: "נפרק כל מה שסיכן או יסכן את ישראל"
מח"ט 769 בדרום לבנון: "נפרק כל מה שסיכן או יסכן את ישראל" צילום: צילום: יאיר אמר, חדשות סרוגים.

חטיבה 769 בפיקודו של אלוף משנה אברהם מרציאנו מובילה את הלחימה והשמדת תשתיות חיזבאללה במרחב הגבול, במהלך סיור בעומק שטח הפעילות של החטיבה חשף בפנינו המח"ט איך הוא רואה את המלחמה, וכיצד תשפיע הפעילות הנוכחית על ביטחון ישראל בעתיד.

בנקודה הראשונה של הסיור היה חשוב למח"ט להראות לנו כמה קרוב הכל נמצא בגזרה, הוא הציג בפנינו עמדת תצפית תת קרקעית של חיזבאללה, שצפתה אל עבר כפר גלעדי ועומק צפון הארץ ושימשה להכוונת אש לעבר יישובים וכוחות. בזמן שתיאר לנו את שדה הקרב, הסביר גם כי בצה"ל לא שכחו שום דבר שהתרחש בלבנון, ושעם כל תשתית שהיוותה סיוע כל שהוא למחבלי חיזבאללה מאז פתיחת הלחימה בצפון הושמדה, וכי צה"ל סוגר מעגל עם כל אותם ייעדים.

אלוף משנה מרציאנו מסביר כי כל רגע בלבנון הוא הישג, כל יום מוצאים עוד אמל"ח, עוד תשתיות ומפרקים עוד בניין בו לא יוכלו המחבלים לעשות שימוש. על רקע זה שאלתי את המח"ט האם שמע על הדיווחים בתקשורת על סיום התמרון בלבנון בתקופה הקרובה, ואיך זה נראה מבחינתו והלוחמים בשטח. צפו בתושבתו.

"כל מה שיש ניחוח של טרור – אני הורס".

בהמשך הסיור המח"ט מבהיר כי הוא והלוחמים פה למטרה אחת ויחידה, הבטחת ביטחון לתושבי הצפון, הוא מתעקש ומדגיש "פה להעניק ביטחון, תחושת ביטחון באה אחרי זה". בנוסף לסגירת המעגל עם תשתיות שידועות כתשתיות חיזבאללה, הוא מתאר כיצד נראים הבתים "האזרחיים" בשטח לבנון שעד כה לחמו בו, ומסביר כי ההרס במרחב הוא בהתאם לשליטה של חיזבאללה.

בנקודה הבאה שהגענו אליה תיאר אל"מ מרציאנו את התשתיות בהם נתקלו הכוחות בעת שנכנסו לפעילות, ותיאר את איתור מפקדת כוח רדואן במרחב צמוד הגדר, את התשתיות התת קרקעיות ואת שליטת חיזבאללה במרחב ובאנשים.

הרמטכ"ל בבונקר של חיזבאללה: "הם היו ערוכים ללחימה קשה"
הרמטכצילום: הרמטכ

הוא ממשיך ומתאר כיצד בכל בית שטיהרו מצאו דיוקנים של חסן נסראללה, ולפחות M16 או רובה קלצ'ניקוב אחד. בנוסף כמובן לתשתיות התת קרקעיות, מצבורי האמל"ח, הרקטות והמשגרים שאותרו במרחב.

רגע לפני שחזרנו לכלים והתחלנו את הנסיעה חזרה לעבר ישראל, תפסתי את אלוף משנה מרציאנו לשאלה אחת שהיה חשוב לי לשאול אותו, אחרי המסרים לישראל ולישראלים, רציתי לדעת אם בתור האיש שמוביל את השמדת התשתיות שחיזבאללה בנה המשך עשורים, יש לו מסר לחיזבאללה וללבנונים, והוא לא בזבז מילים.

 

אברהם מרציאנו גבול הצפון חטיבה 769 חיזבאללה ישראל לבנון מח"ט 769 צה"ל