יום הפתיחה של כנס החורף בכנסת החל הבוקר (שני) במחאה נרחבת מצד בני משפחות החטופים, אשר השתלטו על חדר ועדת הפנים והקימו את "הוועדה להצלת החטופים" במטרה לעורר מודעות בקרב חברי הכנסת לקריאותיהם לקדם עסקה לשחרור החטופים המוחזקים בשבי החמאס כבר 388 ימים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ערוץ הכנסת)

בדבריהם בני המשפחות אמרו כי הם מתכננים לקיים דיונים בוועדה שלהם לכל אורך מושב הכנסת – עד שיגיעו לעסקה. "שנה עברה ונושא החטופים כלל לא על סדר יומה של הכנסת. כנס החורף נפתח ובוועדות דנים על פארקים ופיקוח. ואנחנו שואלים – מה יותר דחוף מהחזרת החטופים?" קראו. "זהו המשך ישיר להפקרה ולאטימות כלפי אזרחים שהופקרו במשמרת שלהם ונמקים מאז במנהרות המוות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ערוץ הכנסת)

"אין דבר דחוף יותר מהחזרת החטופים. אין נושא חשוב יותר, נגמר להם הזמן בשבי ומצבם הגופני והנפשי מידרדר. זה בלתי נתפס ובלתי נסלח. אל מול הניתוק והאטימות אנחנו לוקחים יוזמה ומקימים את הוועדה להצלת החטופים שתשים על סדר יומו של הבית הזה את הצלת החטופים. על כל חבר כנסת הגון להתייצב מולנו המשפחות, להסתכל לנו בעיניים, לשמוע את הסקירה המקצועית על מצב יקירינו ולהתחיל לפעול. יש לנבחרי הציבור את הכוח להפעיל את כל כובד משקלם כדי לקדם עסקה שתציל חיים ותחזיר את כולם".