הילה חדד חמלניק, חוקרת מצוות הפיתוח של 'כיפת ברזל' ולשעבר מנכ"לית משרד המדע, התראיינה לתכנית "הישראלים" בערוץ i24NEWS, והתייחסה לאיום הכטב"מים והתשובה של מערכות ההגנה.
לדבריה: "יורטו מאות כטב"מים בשנה האחרונה, 80% מהם למעשה. האוייב למד את החולשות שלנו ומנצל את זה. עם זאת, כל הזמן אנחנו מקדמים ומשפרים, בסוף צריך להבין – אין דבר כזה מערכת הגנה שמעניקה 100% כיסוי".
על שלל הפתרונות אמרה חדד חמלניק: "מערכת הלייזר תעזור לנו, בעיקר בצד הכלכלי של המלחמה. לייצר קרן לייזר הרבה יותר זולה ממיירט".
בנוגע לזמן שייקח לישראל להעמיד מענה ראוי אמרה: "ההנחה היא שזה ייקח עוד שנה וחצי בשביל שזה יהיה מבצעי, אבל עושים מאמצים כדי שזה ייצא קודם".
תגובות
יש דבר כזה 100%. תלוי במספר המערכות שיוצבו בגבול. אם רק מערכת אחת תוצב בצפון ועוד אחת בדרום בטוח שזה לא יהיה 100% אבל אם יוצבו עשרות מערכות בגבול הצפון וכל מערכת תהיה אחראית על שטח קטן היא תיתן יותר מ-100%. וכנ"ל בדרום. זה כמו לתקוף עם טנק אחד או מטוס אחד במקום עשרות טנקים והרבה מטוסים שיתנו תוצאה מנצחת.
ממשלת המחדל והשחיתות החליפה את מהנדסת החלל בוגרת הטכניון הילה חדד בגבר אשכנזי חסר השכלה שבמקרה הוא מנכל הליכוד. ככה נראית מדינה בהתאבדות - זורקים את החכמים והמוכשרים ושמים במקומם איזה מקורב חסר כל כישורים
מה קרה למהנדסת של כיפת ברזל ? פתאום אין כיסוי . בטח את לא נמצאת בפרונט אז מה תגידי ?