ח"כ צבי סוכות מהציונות הדתית מכה על חטא כי לא צעק יותר ערב השבעה באוקטובר. סוכות זכור כח"כ שעמד בחווארה לאחר ניסיון פיגוע בחג הסוכות דאשתקד והביא על עצמו ביקורת חריפה כי בגלל הפגנתו הוסטו הכוחות מהדרום לחווארה ונגרם הטבח.

"שנה לסוכה בחווארה. אני אז ח"כ יחסית חדש שמשוכנע בכל ליבו כי תפיסת הביטחון של מדינת ישראל איומה ותוביל אותנו לאסון.בזמן בו העניין הציבורי היה סביב מחיצות ברחובות מחובתי היה למשוך בכל פעמון אפשרי ולהתריע על תפיסת ביטחון איומה.

הייתי אז הח"כ היחיד בקואליציה שאיים לעזוב אם תפיסת הביטחון לא תשתנה. למרבה הבושה כבר ביום הטבח גורמים שהטיפו במשך שנים לכניעה ותחזקו את תפיסת הביטחון האיומה שהייתה פה המציאו שקר לפיו כוחות שהיו אמורים לשמור על תושבי העוטף הוסטו משם לחווארה בעקבות הסוכה שלי.

שקר שנופץ כבר בתקשורת ע"י ראש אכ"א, מח"ט שומרון, ומסמכים מפורשים של אגף המבצעים. ביום בו תפיסת עולמם התנפצה וכולנו בכינו בהלם, הם חשבו רק על דבר אחד – איך להאשים באמצעות שקרים בטבח הנורא את המתנחלים שהם תמיד שונאים. למרבה הצער עד היום יש רבים שמאמינים בשקר המתועב הזה.

מצטער על כל דקה נוספת שלא השקעתי יותר בניסיונות למשוך את תשומת הלב הציבורית לקטסטרופה הביטחונית שהייתה פה ערב הטבח.

לעצימת העיניים ותקוות השווא, למשכון הטווח הרחוק עבור שקט רגעי.ידענו את כל זה, באופן אישי השקעתי אין סוף מאמצים בניסיון להבהיר את זה בציבור, בצה"ל ובדרג המדיני. לא אסלח לעצמי שלא צעקתי יותר.