חדשות

צה"ל דורש מערוץ 14: הסירו מיד את הסרטון המסית

לאחר שערוץ 14 פרסמו סרטון הלועג לרמטכ"ל בהמשך לזה שהוא תלש את הפאוץ' ממדיו של חייל - צה"ל נזף בערוץ 14 וביקש מהם: "הסירו את התכנים והפסיקו את ההסתה באופן מיידי"

צה"ל דורש מערוץ 14: הסירו מיד את הסרטון המסית
צילום: (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

לאחר שהתעוררה ביקרות רחבה ברשת על החלטת הרמטכ"ל להסיר פאצ' משיח מזרועו של חייל בעקבות הדרישה כי יהיו רק דברים צבאיים על המדים, בערוץ 14 החליטו ליצור סרטון ובו מוצג הרמטכ"ל בצורה מגוחכת.

X2Twitter.com_LbJxpWSdeJPd_Qsm_270p
X2Twitter.com_LbJxpWSdeJPd_Qsm_270p| צילום: מתוך השידור של ערוץ 14

בעקבות כך, דובר צה"ל פרסם הודעה ובה הוא קרא לערוץ 14 לחדול מכך במיידי. "נבהיר כי צה"ל אינו חושש מביקורת ואף מעודד שיח ציבורי פתוח ונוקב. במהלך השנה האחרונה, הצבא קיבל וספג ביקורת נרחבת מכלל כלי התקשורת בישראל וכך ראוי שיהיה.

עם זאת, התוכן ששודר אתמול בערוץ 14 הוא חציית קו אדום. מדובר בהסתה מכוונת וביזוי של צה"ל ומפקדיו בעת מלחמה. לצערנו, זו אינה הפעם הראשונה שערוץ 14 נוקט כך כלפי צה"ל. אנו מצפים להסרת התכנים והפסקת ההסתה באופן מיידי".

מערוץ עכשיו 14 נמסר: "ערוץ 14 לא שידר שום סרטון הסתה כנגד צה״ל או מי ממפקדיו. אנו קוראים לרמטכ״ל להבהיר לתא״ל הגרי שהוא דובר של צבא ההגנה לישראל ולא בעל טור לביקורת טלויזיה".

מהרשות השנייה נמסר: המכתב התקבל במשרדי הרשות והנושא יבדק בכובד ראש. נדגיש כי באחריות כלי התקשורת להפעיל רגישות ושיקול דעת בשידוריהם וביתר שאת כאשר מדובר בחיילי צה"ל בעת הזאת.

תגובות

161
104
יואל
23.10.24

מסית?? הרמטכל ה ז ה חסין לביקורת? שיוריד את הראש וישתוק, צריך בכלל לעמוד לדין! יהיר שחי בסרט שאסור לצחוק עליו. הסתה זו קריאה מאורגנת לסרבנות למשל, תוך פיזור אמירות מופרכות על "רודנות ודיקטטורה" - שכנראה לא הפריעו לכבודו!

103
משיח
23.10.24

רמטכ"ל שמתעסק בדברים כאלה, בושה! זה.... רמטכ"ל שמתעסק בדברים כאלה, בושה מבחינתי זה כמו להוציא מהפאוץ' של חייל או מהכיס הצה"לי תהילים קטן ולהגיד לו "כאן יהיו רק דברים צבאיים". הניסיון להסתיר סמלים של אמונה זה מעשה קטנוני.

1
נועם
23.10.24

לא התכוונת, אבל אתה מדגים את מה שערוץ 14 עשו מה שתארת בתגובה שלך הוא בדיוק ההיפך ממה שקרה במציאות. הרמטכ"ל דרש מהחייל להסיר את הפאצ' מהמדים אבל הציע לו להחזיק את זה "בתוך הכיס ליד הלב". זה בדיוק ההיפך ממה שכתבת ואני מניח שבערוץ 14, חלק חשוב ממכונת הרעל, רצו שתחשוב שהרמטכ"ל מזדעזע מהסמל של "משיח".

102
יואל חרובי
23.10.24

מדבקת משיח הנמצאת לרוב במרחב הציבורי, רכבים קירות גדרות ומה לא, אינה רוחו של צה"ל ורוח המפקד. לשים אותה אף על פי כן פעולה הנוגדת את פקודות הצבא. על ערוץ 14 וצופיו הנאמנים המגוחך, הילדותי הרעשני הצעקני והקרנבלי אין מה להוסיף