מבזקים
סרוגים

ארה"ב מאשרת: מערכת ה-THAAD החלה לפעול בישראל

מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין אישר כי מערכת ההגנה האווירית THAAD הוצבה והחלה לפעול בישראל. מדובר במערכת שמתמחה ביירוט טילים בליסטיים

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"ט תשרי התשפ"ה
ארה"ב מאשרת: מערכת ה-THAAD החלה לפעול בישראל
ארה"ב מאשרת: מערכת ה-THAAD החלה לפעול בישראל צילום: מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין אמר הבוקר (שני) כי מערכת ההגנה האווירית THAAD, שנשלחה בשבוע שעבר על ידי ארה"ב, הוצבה ופועלת בישראל. האישור האמריקני מגיע אחרי שסוללות המערכת האמריקנית נצפו בכבישי ישראל כבר ביום שישי האחרון.

כזכור, בשבוע שעבר דווח בתקשורת האמריקנית כי המערכת נשלחה לישראל כחלק מהכנות משותפות של ארה"ב וישראל לקראת התקיפה הישראלית באיראן, והתגובה העתידית הצפויה למתקפה. בנוסף לכך, בארה"ב דווח כי היתרון במערכת ה-THAAD הוא יכולת הפריסה המהירה שלה, ויכולותיה להשתלב עם מערכות ירי אחרות ולתגבר את יכולות ניהול הירי האזוריות. דבר שיאפשר לישראל להתמודד באופן מדויק יותר עם שיגורים רבים מאיראן והטילים המגוונים שעלולים לקחת חלק בתגובה.

מערכת ההגנה האווירית האמריקאית המתקדמת "THAAD", או בראשי התיבות המלאים: "מערכת הגנה אזורית כנגד איומים בגובה רב" היא מערכת הגנה אווירית אזורית בין המתקדמות ביותר שמתפעלת ארצות הברית. עלות סוללה אחת מלאה עומדת על מעל למיליארד דולר ורבע, ועלותו של כל טיל מיירט עומדת על כ-13 מיליון דולרים.

איראן בצרות: ישראל וארה"ב במהלך שובר שוויון
איראן בצרות: ישראל וארהצילום: איראן בצרות: ישראל וארה

מערכת ה-THAAD מתמחה ביירוט טילים בליסטיים בטווחים קצרים, בינוניים וארוכים. המערכת משמשת כאחד מעמודי התווך של ההגנה האווירית האמריקנית מאז 2008 אז נפרסה באופן מבצעי לראשונה באיחוד האמירויות. מאז פרסה ארה"ב את המערכת גם ברומניה, דרום קוריאה וכעת גם ישראל. זו הפריסה המבצעית הראשונה של המערכת בישראל, למרות שנעשו בה שימושים בעבר בתרגילים משותפים.

למערכת יכולות יירוט בטווח של בין 150-200 ק"מ, ועל פי מספר פרסומים בעלת יכולות יירוט חוץ אטמוספריות דומות למערכת החץ. למערכת אחוזי הצלחה גבוהים, עם נתונים כמעט מושלמים בניסויים מבצעיים.

המערכת כוללת מערכות רדאר מתקדמות בעלות יכולות לזיהוי ונעילה על שיגורים מרובים בטווחים שונים, בנוסף ליכולת של המערכת לפעול כנגד איומים מרובים במגוון טווחים שונים במקביל.

THAAD ארה"ב הגנה אווירית לויד אוסטין