מבזקים
סרוגים

4 שעות לפני הטבח: השב"כ שיגר מסמך 'סודי ביותר'

בשלוש לפנות בוקר, רגע לפני השבעה באוקטובר, שב"כ שלחו לאמ"ן, למוסד ולמשטרה מסמך בו הם מתריעים כי על פי אינדיקציות שבידם עשויה להגיע פעילות התקפית של חמאס

י"ח תשרי התשפ"ה
4 שעות לפני הטבח: השב"כ שיגר מסמך 'סודי ביותר'
4 שעות לפני הטבח: השב"כ שיגר מסמך 'סודי ביותר' צילום: (צילום: שאטרסטוק)

הערב (א') נחשף בכאן 11 מסמך ההתרעה שהשב"כ הפיץ לכל גופי הביטחון ארבע שעות לפני מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר במסמך נכתב באופן מפורש כי חמאס נערך לפעילות התקפית.

הכתב סולימן מסעוד הרחיב: "זה הכלי שהיה אמור לספק את האינדיקציה הבוהקת ביותר לכך שחמאס הולך לבצע מתקפה חריגה, בשביל זה זה נועד ועל זה השב"כ עבד שנים רבות ואנחנו הערב חושפים את מסמך ההתרעה המלא שמשגר שב"כ שתי דקות לשלוש לפנות בוקר".

במסמך נכתב: "סודי ביותר. ממידע שברשותינו אינדיקציה להשמשה ופעילות של (שם קוד המבצע) במספר חטיבות חמאס. עד כה, אין ברשותינו מידע אודות מהות הפעילות.

עם זאת, לציין כי מדובר במצרפיות חריגה ובהינתן סמ"חים נוספים עשויה להצביע על פעילות התקפית של חמאס. השולח: שב"כ, תאריך: 7.10. שעה: 02:58. נמענים: אמ"ן, מוסד ומשטרה".

ראש השב"כ נפגש עם ראש המודיעין המצרי החדש בקהיר
ראש השבצילום: ראש השב

היו גם סימנים מחשידים נוספים, מערכת הביטחון כן ראתה את הבכירים יורדים למנהרות ועוד סימנים אחרים כמו הסימים שהוחלפו ע"י מחבלי חמאס ברצועה.

הכלי עושה את העבודה, השבכ מעבירים התרעה, מה שעולה מאותו מסמך הוא שגם המשטרה שהתכחשה להתרעה בעצם קיבלה אותה.

אגף החקירות והמודיעין קיבל את ההתרעה מערכת הביטחון העריכו כי חמאס לא באמת מסוגל לבצע את ההתקפה זהו.

שב"כ בתגובה: איננו מתייחסים לחשיפה הזו.

 

 

השבעה באוקטובר התרעה חמאס משטרה שב"כ שנה ל-7.10