מבזקים
סרוגים

לאחר ניסיון ההתנקשות בנתניהו: ישראל נערכת לתגובה

גורמים בסביבת ראש הממשלה מבקשים לפגוע בצורה קשה יותר באיראן לאור ניסיון ההתנקשות. נתניהו מסר בתגובה: "שלוחי איראן עשו טעות מרה, כל מי שפוגע באזרחי מדינת ישראל ישלם על כך מחיר כבד"

י"ז תשרי התשפ"ה
לאחר ניסיון ההתנקשות בנתניהו: ישראל נערכת לתגובה
לאחר ניסיון ההתנקשות בנתניהו: ישראל נערכת לתגובה צילום: צילום לפי סעיף 27 א'

ישראל צפויה להגיב על ניסיון הפגיעה בראש הממשלה באמצעות כלי הטיס הבלתי מאוישים ששוגרו בלבנון.

יש בסביבת רה"מ מי שסבור שיש לפגוע בצורה קשה יותר באיראן לאור פגיעת הכטב"ם בקיסריה.

לא רק סביבת נתניהו מגדירה את שיגור הכטב"ם כניסיון התנקשות. גם גורמים במערכת הביטחון אומרים – זהו ניסיון פגיעה בראש הממשלה.

גורמים בסביבת ראש הממשלה מסרו כי איראן היא גם אחראית לנסיון התנקשות.

בעקבות הנזקים שנגרמו לבית ראש הממשלה בקיסריה צוות מס רכוש צפוי להגיע מחר לאזור כדי לאמוד את הפגיעות והיקף הנזקים.

נתניהו שוחח עם דונלד טראמפ, עם ראש ממשלת בריטניה סטארמר ועם יו"ר בית הנבחרים בארה"ב, השלושה הביעו זעזוע מניסיון ההתנקשות בראש הממשלה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר לאחר נפילת הכטב"מ בביתו: "שלוחיה של איראן שניסו היום להתנקש בחיי ובחיי רעייתי עשו טעות מרה. זה לא ירתיע אותי ואת מדינת ישראל להמשיך את מלחמת התקומה נגד אויבינו כדי להבטיח את ביטחוננו לדורות.

אני אומר לאיראנים ולשותפיהם בציר הרשע: כל מי שפוגע באזרחי מדינת ישראל, ישלם על כך מחיר כבד. נמשיך לחסל את המחבלים שלכם,נחזיר את חטופינו מעזה, נשיב את תושבינו בצפון. נשיג את כל מטרות המלחמה שהצבנו, ונשנה את המציאות הביטחונית באזורנו לדורות. יחד נילחם, ובעזרת השם – יחד ננצח".

 

איראן בנימין נתניהו נסיון התנקשות