ראש הממשלה שוחח היום עם נשיא צרפת, עמנואל מקרון. נתניהו אמר בשיחה כי הוא מתנגד להפסקת אש חד-צדדית, שלא משנה את מצב הביטחון בלבנון, ושרק תחזיר אותו לקדמותו. הוא הדגיש כי ישראל פועלת נגד ארגון הטרור חיזבאללה כדי שלא יוכל עוד לאיים על אזרחיה בגבול הצפון, וכדי לאפשר את חזרת תושבי הצפון לבתיהם בבטחה.

ראש הממשלה הבהיר כי ישראל לא תקבל שום הסדר שלא יאפשר זאת, ושלא ימנע מחיזבאללה להתארגן ולהתחמש מחדש.

כמו כן, נתניהו הביע תמיהה על הכוונה של הנשיא הצרפתי לכנס ועידה בפריז בנושא לבנון, שכוללת את השתתפותן של מדינות כמו דרום אפריקה ואלג'יריה, הפועלות לשלול מישראל את הזכות הבסיסית להגנה עצמית ולמעשה שוללות את זכות הקיום שלה.

מוקדם יותר, המנהיג הצרפתי תקף את נתניהו במהלך ישיבת הממשלה בצרפת וטען כי "אסור לו לשכוח שהמדינה שלו נוצרה בהחלטת האו"ם. לפיכך, הוא לא יכול לשחרר את עצמו מהחלטות האו"ם", כך פורסם בעיתון "לה פריזיאן".

בתגובה לדברים אמר נתניהו: "תזכורת לנשיא צרפת: לא החלטת האו"ם הקימה את מדינת ישראל, אלא הניצחון שהושג במלחמת העצמאות בדמם של לוחמים גיבורים, שרבים מהם היו ניצולי שואה – כולל ממשטר וישי בצרפת".

לדבריו, "כדאי גם לזכור שבעשרות השנים האחרונות, האו"ם קיבל מאות החלטות אנטישמיות נגד מדינת ישראל, שתכליתן לשלול את זכות קיומה של המדינה היהודית האחת והיחידה, ויכולתה להגן על עצמה".

יו״ר הימין הממלכתי, השר גדעון סער הגיב לדבריו של מקרון: "מקרון כמובן טועה. ישראל לא הוקמה בהחלטה של האו״ם. ישראל הוקמה בהחלטה מדינית-ציונית ובעיקר במלחמה קשה ובדם לוחמי מלחמת השחרור של הישוב העברי הקטן שגברו על פלישת מדינות ערב. אם גבולות החלוקה של החלטת האו״ם מ-1947 היו גבולות ישראל ספק רב אם היתה שורדת, גם אחרי הקמתה".