מבזקים
סרוגים

מחסור בטילי יירוט? בתעשייה האווירית מבהירים: "יש מלאי"

לאחר שהמגזין הבריטי פייננשל טיימס טען כי בישראל קיים מחסור חמור בטילים מיירטים מאז המתקפה האיראנית, יו"ר ארגון עובדי התעשייה האווירית יוצא כנגד הטענות וקובע כי אין מחוסר במיירטים

י"ג תשרי התשפ"ה
מחסור בטילי יירוט? בתעשייה האווירית מבהירים: "יש מלאי"
מחסור בטילי יירוט? בתעשייה האווירית מבהירים: "יש מלאי" צילום: (צילום: נעם ריבקין פנטון/פלאש90)

לאחר הפרסומים במגזין פייננשל טיימס שהצהירו כי בישראל קיים מחסור חמור בטילים מיירטים לאחר המתקפה האיראנית, יו"ר ארגון עובדי התעשייה האווירית יאיר כץ יוצא כנגד הטענות ומתחייב כי לישראל נותר מלאי מיירטים להמשך המלחמה.

הפרסום במגזין הבריטי גרם לסערה בישראל, ולחששות להשפעת חוסר המיירטים על המשך המלחמה אך כעת בתעשייה האווירית יוצאים כנגד הטענות. שעל פי כץ אין להן אחיזה במציאות.

יו"ר ארגון העובדים התייחס לפרסום במגזין וקבע: ""הכותרת שפורסמה הבוקר בפייננשל טיימס לא נכונה. יש לישראל מלאי טילי יירוט שיכול להספיק למלחמה לאורך זמן ממושך – במגוון זירות".

המתקפה האיראנית: צפו במאות המיירטים טסים בשמי ישראל
המתקפה האיראנית: צפו במאות המיירטים טסים בשמי ישראלצילום: המתקפה האיראנית: צפו במאות המיירטים טסים בשמי ישראל

בנוסף לכך, יצא כץ כנגד הכתבה ותהה בקשר למניעים מאחורי פרסומה: "אינני יודע מי עומד מאחורי הכתבה, אני יודע שהוא חסר אחריות במקרה הטוב או מחפש להחליש את מדינת ישראל במקרה הרע".

התעשייה האווירית חץ יירוטים כיפת ברזל מיירטים קלע דוד