נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הנחה את מועצת הביטחון הלאומי שלו להבהיר לאיראן שכל ניסיון לרצוח את הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ייחשב כמעשה מלחמה.

אזהרה זו מגיעה בזמן שצוות טראמפ קיבל מידע על ניסיונות ספציפיים להתנקש בטראמפ, והם הגישו בקשה יוצאת דופן למטוסים צבאיים בימים האחרונים של הקמפיין, לפי הניו יורק פוסט האמריקאי.

ארצות הברית עשתה מאמצים חסרי תקדים להגן על הנשיא לשעבר מפני תגמול איראני על הריגתו של הגנרל קאסם סולימאני ב-2020.

איראן מחפשת לנקום על הריגת סולימני

לפי פוליטיקו, כ-150 מיליון דולר מושקעים מדי שנה כדי להגן על פקידים כמו מזכיר המדינה לשעבר מייק פומפאו והגנרל קנת מקנזי, ראש פיקוד מרכז ארה"ב לשעבר. קמפיין טראמפ ביקש לאחרונה מטוסים צבאיים המסוגלים להטיל טילים כדי להגן על הנשיא לשעבר בשבועות שקדמו לבחירות.

דובר המועצה לביטחון לאומי, שון סאוויט, אמר: "אנו רואים בזה עניין של ביטחון לאומי ופנימי בראש סדר העדיפויות, ואנו מגנים בחריפות את איראן על האיומים החצופים הללו". הוא הדגיש כי איראן מחפשת זמן רב לנקום בטראמפ על הריגת סולימאני.

"הבטחנו שסוכנויות מתאימות יסופקו באופן רציף ומהיר עם פרטים על איומים מתפתחים על ביטחונו של הנשיא לשעבר. בנוסף, הנשיא ביידן חזר על הנחיותיו לפיהן השירות החשאי של ארצות הברית צריך לקבל את כל המשאבים, היכולות ואמצעי ההגנה הדרושים לטיפול האיומים המתפתחים הללו על הנשיא לשעבר".

גם טראמפ וגם הפקידים הבכירים שהורו על השביתה ב-2020 התמודדו עם איומי מוות מצד איראן, שפרצה לאחרונה לקמפיין של טראמפ וניסתה למכור מידע לדמוקרטים ולתקשורת.

טראמפ דחק בביידן לומר לאיראן שהיא "תפוצץ לרסיסים" אם פוליטיקאים אמריקאים כלשהם יפגעו.

הוא הדגיש: "אם הייתי הנשיא, הייתי אומר למדינה המאוימת, במקרה הזה איראן, שאם תעשה משהו כדי לפגוע באדם הזה, נפוצץ את הערים הגדולות שלך ואת המדינה עצמה לרסיסים".

בחודש יוני גבר פקיסטני חיפש לשכור רוצחים

טראמפ שרד ניסיון התנקשות אחד בעצרת ביולי – והשירות החשאי סיכל אחר במגרש הגולף שלו בפלורידה בספטמבר. טראמפ שיער כי הניסיונות עשויים להיות קשורים לאיראן, טענות שלא אומתו על ידי הרשויות.

איראן לא הסתירה את כוונתה להרוג את טראמפ. בשנת 2022, המנהיג העליון האיראני עלי חמינאי פרסם סרטון אנימציה של מזל"ט יורה בטראמפ על מגרש הגולף שלו, והסרטון הזה עלה לאחרונה מחדש ברשת.

ביוני, סוכני FBI סמויים נפגשו עם גבר פקיסטני שחיפש לשכור רוצחים כדי להתנקש בחייו של פוליטיקאי אמריקאי, לפי מסמכים שנחשפו באוגוסט. הם עצרו את האיש, אסיף מרצ'נט, בן 46, ב-12 ביולי, יום לפני העצרת של טראמפ בבאטלר, פנסילבניה.