אופניים וטלפונים בשווי אלפי ש"ח: גנב סדרתי נעצר בירושלים
תושב מזרח ירושלים גנב רכוש במספר מקרים ונעצר על ידי שוטרי מחוז ירושלים. לאחר שחקירתו הסתיימה גם כן, ותוך שהוארכו ימי מעצרו, הוגש נגדו כתב אישום בגין מעשיו על ידי התביעה המשטרתית

תושב מזרח ירושלים בשנות ה-40 לחייו נעצר ב'זולה' כשברשותו שקית ובה מספר מצלמות אבטחה יוקרתיות החשודות כגנובות ממקלט ציבורי.
הנאשם הועבר לחקירה, בין היתר לאחר שנעשו מאמצים לאתרו לאחרונה בחשד למעורבותו במספר מקרי גניבה שהתרחשו בשבועות האחרונים קודם למעצרו.
על פי ממצאי חקירתו ועובדות כתב האישום זה שהוגש על ידי יחידת תביעות מחוז ירושלים עולה, כי בחודש שעבר בסביבות השעה 23, הגיע הנאשם אל סניף רשת מזון מוכרת ברחוב בן יהודה במרכז העיר ירושלים, בו בזמן שחלקם של עובדי המקום שהו שם ועסקו בסגירת הסניף לאחר יום עבודה.
הנאשם, ניצל את העובדה כי דלת העסק הייתה סגורה אך לא נעולה, ניצל "שעת כושר" ונכנס אל תוך הסניף משם גנב שני מכשירי טלפון נייד שהיו מונחים על דלפק העסק ושווים רב בסך אלפי ש"ח.
מיד לאחר המעשה, יצא הנאשם מבית העסק והמשיך בדרכו. תלונה מקוונת שהוגשה למשטרה ביום למחרת, הביאה לפתיחה בחקירה בתחנת לב הבירה.
מקרה זה מצטרף למקרה נוסף בסניף אותה הרשת שנמצא לא הרחק. תלונה שהוגשה לאחרונה ממנה עלה כי מספר ימים לפני כן בשעות הבוקר המאוחרות, נכנס הנאשם דרך דלת אחורית של הסניף וניגש אל משרד העסק.
בתוך המשרד, הבחין בטלפון נייד השייך לעסק, נטל אותו לידיו והכניסו לכיס מכנסיו, ולאחר מכן עזב את המקום.
שבוע קודם לכך, בשעות הצהריים החנה תושב העיר את אופניו החשמליים ברחוב בן יהודה ונכנס אל עסק סמוך. באותה עת, הגיע הנאשם למקום וגנב את האופניים.
במסגרת חקירה שנפתחה בתחנת המשטרה לב הבירה, ניתן צו בימ"ש למעצרו של הנאשם, הוא אותר על ידי צוות השיטור העירוני של מחוז ירושלים והובא לחקירה בשל מעשה זה של גניבת האופניים.
לאחר שפעולות חקירתו בגין מעשיו אלו הושלמו בימים אלו, תוך שגובשה תשתית ראייתית והוארך מעצרו מעת לעת בבימ"ש, הבשילו אלו לכדי כתב אישום שהוגש אמש (ראשון) על ידי יחידת התביעות המשטרתית בירושלים בבית המשפט, בגין 4 עבירות של גניבה, זאת לצד בקשת התביעה להורות על מעצרו עד לתום ההליכים המשפטיים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו