מבזקים
סרוגים

באיראן טוענים: בכיר משמרות המהפכה לקה באירוע לבבי

אחרי גל השמועות על מצבו של איסמעאיל קאאני, ברשת "סקיי ניוז" בערבית דווח כי מפקד משמרות המהפכה נחקר בשל החדש להעברת מידע מודיעיני למוסד. לפי הדיווח, קאאני לקה באירוע לבבי במהלך החקירות והועבר לבית החולים

ח' תשרי התשפ"ה
באיראן טוענים: בכיר משמרות המהפכה לקה באירוע לבבי
באיראן טוענים: בכיר משמרות המהפכה לקה באירוע לבבי צילום: אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

אחרי שלא נראה בציבור במשך יותר משבוע ובצל הדיווחים והשמועות על מצבו, ברשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית דיווחו היום (חמישי) כי מפקד כח קודס במשמרות המהפכה, איסמעאיל קאאני, נחקר בשל החשד לכך שראש לשכתו העביר מידע מודיעיני למוסד הישראלי. לפי הדיווח, במהלך החקירות קאאני לקה באירוע לבבי והועבר לטיפול בבית החולים המקומי.

כזכור, קאאני לא נראה בציבור מאז התקיפה בביירות שבה חוסל ככל הנראה האשם ספי א-דין, ובשבוע האחרון התגברו השמועות על חיסולו האפשרי. למרות זאת, מפקדי משמרות המהכפה טענו כי קאאני עדיין חי, כשהוא בריא ושלם וממשיך בעבודתו.

הלם באיראן: "הוא הגיע ללבנון ומאז נעלמו עקבותיו"
הלם באיראן: צילום: הלם באיראן:

מוקדם יותר השבוע הפרופסור ליחסי איראן, ד"ר אחמד לאשין, טען כי ייתכן שקאאני הדליף מידע למוסד. לדבריו, אם זה אכן קרה הוא יחוסל באופן חשאי והציבור יקבל סיפור כיסוי על סיבת מותו.

בראיון לערוץ אל חדת' הסעודי, אמר לאשין: "אם יתגלה שהתרחיש לפיו איסמאעיל קאאני עובר חקירה באיראן, הוא נכון, לא סביר שתצא הודעה רשמית על כך בקרוב. ייתכן שהמשטר האיראני יבחר לעבור את המשבר הנוכחי לפני הכרזה פומבית, שכן מדובר בפדיחה עצומה עבור המשטר – אם יתברר שאחד מבכיריו היה מעורב במבצע מודיעיני לטובת ישראל, האויבת הגדולה של איראן. לכן, גם אם קאאני היה מעורב בדבר כזה, לא סביר שיוכרז על כך בקרוב, וייתכן שהוא יחוסל באופן חשאי תוך המצאת סיפור כלשהו לציבור".

איסמעאיל קאאני איראן אירוע לבבי חקירות