לאחר סריקת כלל טופסי ההצבעה בפריימריז של הבית היהודי עולה כי אין הבדל בין התוצאות שהתקבלו בסריקה החוזרת לאלו שהתקבלו בסריקה המקורית.
עם זאת, מספר מועמדים זכו למספר נוסף של קולות שכאמור אינו משפיע על תוצאות הרשימה.
בעקבות תלונות של מועמדים ולאור תקלה שאירעה במהלך ספירת הקולות, בבית היהודי החליטו לבצע ספירה חוזרת של כלל טופסי ההצבעה.
ממפלגת הבית היהודי נמסר ל'סרוגים' כי "בתום בדיקה שנערכה בקלפיות הבית היהודי ומספר ניסויים שנערכו במהלך היום עלה כי מערכת הסריקה תקינה ואין חשש לעיוות התוצאות".
"עם זאת", מבהירים במפלגה כי "לבקשת המועמדים ומתוך כבוד למאמצים והמשאבים שהשקיעו החליטה ועדת הבחירות של הבית היהודי על סריקה חוזרת של כלל טפסי הבחירה".
ראוי לציין כי במהלך הסריקה הורשו לנכוח משקיפים מטעם כל מועמד שרצה בכך וכמו כן מונה משקיף חיצוני.

נזכיר כי הספירה החוזרת נערכה בעקבות הטענות מצד מועמדים כי תוצאות הפריימריז בבית היהודי תמוהות, וכי קיים עודף של עשרות אלפי קולות.
לאחר בדיקה נוספת שנערכה הלילה ביום ראשון בערב התגלה מקור התקלה.
על פי תקנות הפריימריז של המפלגה, כל מצביע רשאי להעניק לשלושה מועמדים 2 נקודות ולארבעה מועמדים נוספים נקודה אחת. במקרה של מילוי טופס הצבעה בצורה שגויה יבוטל סעיף שתי הנקודות וכל המועמדים שסומנו בטופס יקבלו נקודה אחת בלבד.
אלא שמבדיקה נוספת עולה כי בטפסים שמולאו באופן שגוי הוענקו למועמדים שסומנו באותו הטופס שתי נקודות במקום נקודה אחת וכך נוצר פער של עשרות אלפי קולות.
בשיחה ל'סרוגים' אומר גורם בבית היהודי כי הבוקר נשלחה לכלל המועמדים הודעה שמסבירה את מקור הטעות והספירה כאמור תוקנה, אך הערב כאמור החליטה ועדת הבחירות של המפלגה לערוך ספירה חוזרת.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים