צה"ל הודיע לפני זמן קצר כי סיכל איום מיידי, בעקבות היערכות מקדימה וזיהוי כוונה של ארגון הטרור חמאס לבצע ירי לעבר שטח מדינת ישראל. מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו עמדות שיגור ותוואי תת קרקעי של ארגון הטרור חמאס ברחבי רצועת עזה.
במהלך הלילה חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מטרות שהיוו איום על כוחות צה״ל הפועלים במרחב וכן בוצע ירי ארטילרי. מצה"ל נמסר כי הם נערכים מראש למתווי טרור שונים ופועל בהתאם בהגנה ובהתקפה. כמו כן מדגישים בצבא כי הנחיות פיקוד העורף מצילות חיים. הציבור מתבקש להמשיך ולהישמע להנחיות אלה.
תגובות
יש פתרון לבעיית עזה, להעביר את תושבי הרצועה מחוץ לרצועה ואז צה"ל יוכל לפעול ביתר קלות נגד חמאס והעולם לא יצעק שאנחנו פוגעים באזרחים. והאספקה לא תגיע לרוצחי החמאס ולא יהיו להן אנשים לגייס לחמאס. אה, אתם שואלים לאן נעביר אותם? המקום היחידי הוא לישראל. הנגב גדול פי 40 מרצועת עזה ופי 100 ויותר מהשטח המאוכלס. יש לבנות עיר אוהלים ענקית אי שם בנגב, ללא גבול עם מצרים והים. האספקה תגיע אליהם ישירות, אנחנו נהיה מסביבם והן יהיו ללא נשק. ומה אם הם ירצו להישאר שם באופן קבוע ולא זמני? מעולה, אנחנו נספח את רצועת עזה שהיא המשך טבעי של מישור החוף ותושבי עזה יהיו אי שם בנגב ונוכל לפקח עליהם בקלות.