חדשות בעולם

בארה"ב מעריכים: זה מצבו האמיתי של סינוואר

יחיא סינוואר חוסל? על פי דיווח בניו יורק טיימס, על אף הדיווחים בישראל, סינוואר לא חוסל וכי הוא מקבל החלטות קריטיות בארגון הטרור חמאס

בארה"ב מעריכים: זה מצבו האמיתי של סינוואר
צילום: (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)

לאחר שבישראל דווח כי לא מצליחים ליצור קשר עם מנהיג חמאס יחיא סינוואר, וכי קיים חשד שהוא נהרג – ב"ניו יורק טיימס" נטען כי אין שום הוכחה שמנהיג חמאס יחיא סינוואר אכן חוסל.

בכירים אמריקנים אף העריכו כי אדריכל הטבח עדיין חי ומקבל "החלטות קריטיות", גם שנה אחרי 7 באוקטובר. מנגד, גורמים בישראל אומנם לא קבעו כי סינוואר חוסל, אך כשנשאלו על גורלו ציינו כי אין אף הוכחה שהוא בחיים.

סינוואר, כך מעריכים בוושינגטון, נחוש לראות את ישראל נקלעת למלחמה כוללת, בצל כניסת צה"ל לדרום לבנון לראשונה מאז 2006 – ולכן אין לו כל כוונה להגיע לעסקת חטופים.

סינוואר, אם אכן עדיין בחיים ומצליח לעקוב אחר המתרחש באזור, גם בוודאי מעודד מחילופי האש הישירים בין ישראל לאיראן, ברקע ההערכה כי ישראל תגיב בקרוב על מטח הטילים הבליסטיים ששוגר השבוע לשטח הארץ. עם זאת, בדיווח צוין כי הוא מתוסכל מכך שחיזבאללה ואיראן לא נחלצו מספיק לעזרתו.

תגובות

20
12
אחד
06.10.24

בקרוה המוות יפתור את תיסכולו אמן.

11
רוני פרנקל
06.10.24

חיסולו מחייב כל מחיר אשר יהיה!!!!

10
מפוכח
06.10.24

לקח לביבי זמן, אבל הוא מגשים את חלומו של שותפו לדרך סינוואר - מלחמה עם איראן. ביבי חותר להשמדת המדינה, והנצחון המוחלט שלו על אזרחי המדינה קרוב מאוד.

1
ליאור אביב
06.10.24

ביבי קינג

2
שי
06.10.24

עדיף איתם מלחמה עכשיו ולא שיהיה להם נשק גרעיני חמוד

3
יוספה
06.10.24

שיעור,,כל הסימנים,,

4
יוספה
06.10.24

שיעור,,כל הסימנים,,

5
גאולה
07.10.24

אין שכל אין דאגות מזל שאנחנו לא בידים של לפדיוט או גנץ.

6
הרס את המדינה
08.10.24

נבל שהרס את המדינה