רגע לפני הכניסה הקרקעית של כוחות צה"ל לדרום לבנון, מפקד אוגדה 98, תא"ל גיא לוי, נתן לחייליו את פקודת הקרב למבצע הצבאי.

האזינו:

שגיאה: סוג קובץ לא נתמך

"נלחמתם באומץ, התקפיות, קטלניות ונחישות" אמר לוי. "בפתח השנה החדשה, אנחנו – צוותי הקרב של אוגדה 98 – יוצאים ראשונים להתקפה למען מציאות חדשה עבור תושבי הצפון".

שגיאה: סוג קובץ לא נתמך

עוד הוסיף ואמר כי "משימתנו – לתקוף את ארגון הטרור חיזבאללה, להשמיד את התשתיות, האמל"ח והמחבלים שלו, להסיר את האיום על תושבי מדינת ישראל, ולייצר את התנאים להשבת תושבי הצפון לביתם בביטחון".

מפקד חטיבה 7: "נמשיך את מורשת טרומפלדור"

במקביל, מפקד חטיבה 7, אל"מ אלעד צורי, אמר לחייליו כי "לא יהיה עוד יום שחיזבאללה על בתינו וישובינו. רק לפני מספר ימים נקראנו מאבק הקרבות בעזה להכרעת אויב נוסף. הוכחתם שחטיבה 7 יודעת להתאים את עצמה לכל משימה ולהיות מוכנה לכל פקודה".

"היכולת המקצועית שלנו, הרעות והדבקות במשימה – שהתעצמו בשנה של משימה בלתי פוסקת – הפכו אותנו לאגרוף ברזל שיכה בכל אויב" הוסיף. "גדודי החטיבה, אני יודע שתייצגו את ערכי החטיבה בכל יחידות האוגדה בהן אתם מובילים. אתם הטובים ביותר. פקדו לפניהם, הראו לאוייב כי פגש את חטיבת המחץ".

בסיכום צורי פנה ללוחמיו: "חטיבה 7, כאן קודקוד. נמשיך את מורשת טרומפלדור ולוחמי תל חי. נשמיד את תשתיות חיזבאללה ונהרוג אותו בכל מקום בו יסתתר. נחזיר את השקט והביטחון ליישובי הגליל, למען עתיד טוב יותר לכל מדינת ישראל. עם ישראל סומך עלינו, אני סומך עלינו".