לראשונה בהיסטוריה: לוחמות שיריון תימרנו מעבר לגדר הגבול - סרוגים

לראשונה בהיסטוריה: לוחמות שיריון תימרנו מעבר לגדר הגבול

לראשונה אי פעם, לוחמות שיריון של גדוד קרקל נכנסו עם הטנקים שלהן מעבר לגדר הגבול וחצו לשטח אויב. הלוחמות תופסות קו בעוטף עזה והחליפו לוחמי מילואים שעלו צפונה

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אריה-יואלי'>אריה יואלי</a>, חדשות סרוגים
לראשונה אי פעם: לוחמות שיריון תימרנו מעבר לגדר הגבול
  הטנק של קרקל חוצה את גדר הגבול

פרסום ראשון. לראשונה לוחמות שיריון חצו את גדר המערכת ותמרנו בתוך שטח אויב. מדובר על מחלקת טנקים של גדוד קרקל שתפסו קו בעוטף עזה ובמסגרת הפעילות, חצו את הגדר ונכנסו לתוך שטח הרצועה.

על הכוונה להציב לוחמות שיריון בגדר הרצועה במקום לוחמי מילואים פרסמנו בסרוגים לפני כשבועיים. ועם העברת כובד המשקל של המערכה צפונה, הגיעו הלוחמות לרצועת עזה ותפסו את מקומם של לוחמי המילואים. עד כה הבנות היחידות שתמרנו בתוך הרצועה היו חלק מצוותי הרפואה או תמיכת הלחימה, וזו הפעם הראשונה בה בנות חוצות את הגבול כיחידה לוחמת.

בתיעוד שהגיע לידי סרוגים נראה הטנק כשהוא מעבר לגדר המערכת של רצועת עזה.

לפני שבועיים התקיים אמון השבחה של לוחמות השיריון מטנקים מרכבה סימן 4, למרכבה סימן 4מ – משופר יותר, לקראת הצבתם ברצועה. בתרגיל היה אמור להשתתף גם סגן מפקד סנטקום, תת-אדמירל בראד קופר, בליווי של הקצינים שלו וקצינים בכירים בצה"ל, אלא שאז אירע מבצע הביפרים בלבנון, והגנרל האמריקאי העדיף לתפוס מרחק. האימון התקיים בלעדיו וכעת כאמור, הלוחמות נכנסו לתוך שטח הרצועה עם הטנקים שלהן.

עוד באותו נושא

הגנרל האמריקאי ישתתף באימון של לוחמות השיריון


8

פרויקט לוחמות השיריון בצה"ל החל לפני כשמונה שנים, עם פיילוט של מחלקת טנקים, בשנת 2018 הוכשרו 4 מפקדות טנקים ובשנת 2022 הרמטכ"ל דאז אביב כוכבי הורה על המשך השירון של בנות בשיריון. הגזרה אותה תופסות הבנות היא בגבול מצרים – והן אינן מתמרנות בשטח אויב.

עוד באותו נושא

לראשונה: שריונריות "יתפסו קו" בגבול

במתקפת הפתע של חמאס בשמחת תורה, זינקו טנקים של קרקל מאזור ניצנה והגיעו לאזור מחנה רעים, כשהן תוקפות מחבלים ומגנות על הבסיסים והישובים. על כך זכו לשבחים מהפיקוד בצה"ל.

לוחמות בטנקים (דובר צה"ל)

 

הצורך בהסטת כוחות מגבול מצרים לעבר עוטף עזה, נובע גם ממצוקת כוח האדם של צה"ל והמחוסר בלוחמי שיריון עבור המשימות של הגנת קו הגבול בעוטף.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
12 תגובות - 11 דיונים מיין לפי
1
גיבורות תחזורנה לשלוםן...
נ | 30-09-2024 13:08
גיבורות תחזורנה לשלוםן
2
עזה כבר לא...
ידע כללי | 30-09-2024 13:18
עזה כבר לא שטח מלחמה ברובו לכן אם לא נכנסו להלחם אלא להגן כמו שעשו בגבול מצרים לכן הכותרת טעות הם לא מתמרנים
צודק ...
אדם | 10-10-2024 16:16
צודק
3
אין עליהן, אין...
לולי | 30-09-2024 13:21
אין עליהן, אין סיבה שנשים לא תהיינה לוחמות. במלחמה האחרונה הן הוכיחו קבל עם ועדה ביכולתן, אומץ רוחן ותושייתו להלחם ולהביס את המחבלים יישר כוח.
4
לוחמות
ירון | 30-09-2024 13:57
לפני כשבוע פורסמה כתבה מעניינת על 2 לוחמות צלפיות שנמצאות ברצועה ומגבות את הלוחמים בפעילות המבצעית, כל הכבוד ויישר כוח.
5
עזה לא מעבר...
משה רבנו | 30-09-2024 14:37
עזה לא מעבר לגבול. זה ישראל. אין תקדים
6
ממשלת הזדון המשיחית...
זאב ???? | 30-09-2024 14:39
ממשלת הזדון המשיחית הביאה עלינו שואה שנייה
7
עזה כמעט גמורה
תומר | 30-09-2024 15:14
אז שיסתובבו בגבול קצת. שכחו רק לציין שהניסוי בזמנו נכשל
8
פשוט בושה שיש...
רחל | 30-09-2024 19:21
פשוט בושה שיש בכלל דבר כזה חיילות שריון. נשים בלוחמה רק מזיקות לצהל ולעם ישראל. הצניעות שלהן והבריאות שלהן חשובה הרבה יותר. למה להפוך אותו לגברים??
9
עד מתי הליברליזם...
יוסי | 30-09-2024 21:11
עד מתי הליברליזם ישלוט? נשים רק להגנה על הבית!
10
סרוגים מקדמים גיוס בנות למרות האיסור התורני.
רם | 01-10-2024 12:05
אין אתר דתי אמיתי לציונות הדתית.
11
תומכי מדינת הלכה...
חופשי | 03-10-2024 21:17
תומכי מדינת הלכה בדיוק כמו חמס אותה אידאולוגיה נשים בני אדם מסוג ב