במהלך ועדת החקירה האזרחית למחדל השבעה באוקטובר, גורם בפיקוד הדרום המכנה עצמו נ' מתח ביקורת על אופן ההתנהלות של הצמרת הצבאית על ביצוע התחקירים הצה"ליים.
לדברי אותו גורם: "כמעט כל תחקיר שצה״ל הירוק מתחקר, בכוונה אני אומר ירוק ולא לדוגמה חיל אוויר, יש מרחק שנות אור ממנו ולאמת. הכל שם מונע מאסטרטגיה של שמירה האחד על השני. בגלל העבודה שלי יצא שהפכתי למומחה בתחקור תחקירים. כשמגישים לי תחקיר אני מחפש את השמות של המשתתפים בתחקיר. אחד מהם הוא אל״מ שהרצי מינה להיות ראש הועדת חקירה, אבל האל״מ הזה היה אמור לקבל קידום מהרצי הלוי, אז איך הוא יכול לתחקר את תפקוד המפקדים? יש פה ניגוד עניינים מובהק".
"בתחקיר נוסף", ציין נ' והמשיך, "בחרו שלא לתחקר אותי. שאלתי מדוע, התשובה השאירה אותי בפה פעור: ענו לי: "היינו חייבים לשמור על האלוף, ואם היינו שואלים אותך שאלות לא היינו מצליחים לשמור על האלוף ועל הפיקוד. הכי כואב לי שהמשפחות מרוסקות, וצריך להגיד להן את האמת, ולא אומרים להן את האמת. זה יותר רע ממה שאני אומר, הרבה יותר רע. בדיוק כמו בסיפור מחדל התצפיתניות – אני יכול להגיד בפה מלא: לא אומרים למשפחות את האמת."
"לא היה מספיק זמן לאף אחד בפיקוד כדי להגיב ולזמן את חיל האוויר באופן מיידי"
נ' המשיך והפנה אצבע מאשימה לפיקוד שלא זימן את חיל האוויר בעת חדירת המחבלים. "לא היה מי שיזמן את חיל האוויר", אמר. "אני רוצה לדבר על השאלה איפה היה חיל האוויר בשבעה באוקטובר. בדקנו את הזמנים שלקח למחבלים להגיע מהשער של סג׳עייה עד לבסיס נחל עוז וצריך להבין את הסיטואציה. כשמחבלי החמאס פורצים את הגדר, לקח להם בין דקה וארבעים שניות לדקה וחמישים שניות כדי להגיע לבסיס בנחל עוז ולהתחיל את הטבח. לוקח עוד שתיים וחצי דקות להגיע לכיכר סעד, עוד כמה דקות לנתיבות. איך בזמן כזה ניתן בכלל להזמין את חיל האוויר? מישהו בצבא צריך לקרוא לחיל האוויר".
עוד הוסיף כי, "כאשר התצפיתניות הגיבורות הכריזו פרש טורקי, מישהו בפיקוד היה צריך על בסיס ההכרזה שלהן לזמן את חיל האוויר. אבל כמו שאמרתי, לא היה מספיק זמן לאף אחד בפיקוד כדי להגיב ולזמן את חיל האוויר באופן מיידי כי לקח שניות עד שתקפו גם אותו".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים