מבזקים
סרוגים
במהלך הלילה

דיווח: ר"מ לבנון חתם על הפסקת אש בניגוד לעמדת חיזבאללה

ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי נפגש בחשאי אמש עם מזכיר המדינה בלינקן, וחתם איתו על הסכם הפסקת אש אך לאחר מכן התברר כי עשה זו על דעת עצמו ולא באופן מתואם עם חיזבאללה

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"ג אלול התשפ"ד
דיווח: ר"מ לבנון חתם על הפסקת אש בניגוד לעמדת חיזבאללה
דיווח: ר"מ לבנון חתם על הפסקת אש בניגוד לעמדת חיזבאללה צילום: שאטרסטוק (Sshulers)

דיווחים בין לאומיים חושפים כי במהלך הלילה נפגש ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, עם בכירים אמריקנים וחתם על הסכם הפסקת אש עם ישראל בניגוד לעמדת חיזבאללה וללא תיאום עם הארגון.

לאחר שהתארח אמש בעצרת הכללית של האו"ם, והשתתף בישיבת מועצת הביטחון בנושא פיצוצי הביפרים בלבנון, ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי נפגש עם שני בכירים אמריקנים. ראשית נפגש ראש הממשלה עם עמוס הוכשטיין, השליח המיוחד של הבית הלבן למזרח התיכון שמרכז כבר קרוב לשנה את המגעים מול חיזבאללה במטרה להגיע להפסקת אש והסדרה בצפון.

דיווח ערבי: "ישראל וחיזבאללה סירבו להצעות להפסקת אש"
דיווח ערבי: צילום: דיווח ערבי:

לאחר מכם נפגש מקיאתי עם מזכיר המדינה (שר החוץ) האמריקני אנת'וני בלינקן. במהלך הפגישה הסכים ראש הממשלה הלבנוני לדרישות האמריקאיות והישראליות להפסקת אש, וכל פי הדיווחים חתם על הסכם כללי מול מזכיר המדינה בלינקן, אך כעת על פי דיווחים מתברר כי עשה זאת ללא תיאום ובניגוד לעמדתו של ארגון הטרור חיזבאללה. ועל כן לא ברור אם או כיצד יצא ההסכם לפועל.

ארצות הברית האו"ם הסכם הפסקת אש חיזבאללה ישראל לבנון