מבזקים
סרוגים

מומחה על הלחימה בצפון: "זה משא ומתן עם טילים"

מומחה אמריקני על הלחימה בצפון: "זה משא ומתן עם טילים"

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"ב אלול התשפ"ד
מומחה על הלחימה בצפון: "זה משא ומתן עם טילים"
מומחה על הלחימה בצפון: "זה משא ומתן עם טילים" צילום: צילום מסך, מתוך סרטון

פיטר זייהן, מומחה אסטרטגי אמריקני המשמש כיועץ ביטחוני למשרד ההגנה והפנטגון ניתח את הלחימה של ישראל בלבנון, ותיאר את המתרחש כ-"משא ומתן בין הצדדים בעזרת טילים ורקטות".

המומחה האסטרטגי בעל השם העולמי, פיטר זייהן, המייעץ רבות גם למשרד ההגנה האמריקני, פרסם סרטון בו ניתח את הלחימה בצפון. זייהן הסביר כי "אחרי שישראל כמעט וסיימה את מלאכת פירוק חמאס, היא מפנה את כוחותיה לעבר לבנון, אך בעצם מדובר במסר לאיראן".

על פי ניתוחו של זייהן, מה שקורה כרגע בגזרת לבנון הוא "משא ומתן בין הצדדים בעזרת טילים ורקטות, ישראל השמידה את יכולות התקשורת של חיזבאללה בצורה שמונעת התארגנות אמיתית ותגובה משמעותית ומשמידה באופן עקבי יכולות נוספות של הארגון". זייהן המשיך ותיאר כי "ישראל עוקרת לחיזבאללה שיניים, אך לא מכוונת להשמיד את הארגון במהלכים אלה".

נתניהו נתן "אור ירוק" ליוזמה להפסקת האש בצפון
נתניהו נתן צילום: נתניהו נתן

זייהן המשיך וטען כי הלחימה בלבנון היא בעצם שיחה "בין ישראל ואיראן, חיזבאללה הוא גולת הכותרת של האיראניים במזרח התיכון הם בנו אותו במשך 4 עשורים, ביתר שאת מאז 2006, וכעת ישראל מנסה לגרום לאיראנים להבין שבשכונה הזאת, ישראל היא זו שמחזיקה במילה האחרונה". בנוסף לכך הסביר גם כי "יש לזכור שחיזבאללה הוא המחסום האיראני שמונע מתקפה על מתקני הגרעין שלה על ידי ישראל, ישראל גם מראה לאיראנים שאם צריך היא תסלול את הדרך למתקני הגרעין שלה על הגופות של חיזבאללה בלבנון, לא סתם איראן מציגה פאניקה מתונה בשיח הבין לאומי".

ארה"ב הפנטגון חיזבאללה ישראל לבנון מומחה צה"ל