אתמול (ב') פורסם תיעוד של שוטרים מכים באלות חרדים בבית שמש שמפגינים נגד תכניות לימודים אקדמיות לחרדים בעיר.

הסרטון בו רואים שוטר ששואל: יש אישור? ומכה באלה חרדי על הקרקע עורר סערה וכעס ברשת.

העיתונאי עמית סגל הסביר את האלימות שנקטו השוטרים וכתב : "מדובר בחבורה קיצונית במיוחד של חרדים שממררת את חיי החרדים המתונים. אלימות משטרתית אינה דבר סימפטי, אבל כדאי במקביל לבחון כל דבר באופן ענייני ובעיקר להיפטר מהמסגור הסלקטיבי שלפיו שוטרים נשלחים בפקודה פוליטית להכות רק מפגינים מצבע מסוים".

בעקבות האירועים מח"ש פתחה בחקירה ומפכ"ל המשטרה הורה לקיים בדיקה מיידית של נסיבות האירוע, לרבות התנהלות הפיקוד והשוטרים שהיו מעורבים בו.

על תגובת המפכ"ל מסר עמית סגל: "ההתקפלות של המפכ״ל בכל פעם שנשמעת מתקפה של יותר מכמה ציוצים על התנהגות שוטריו היא ההפך ממנהיגות. איך לשיטתו אמורים שוטרים להתנהג כלפי חבורה אלימה וביריונית שמנסה לפוצץ כנסים, לשבור מכשירי טלויזיה ולגבות פרוטקשן? כבר היה מפכ״ל שהתמכר לחנופה לטוויטר, ולא נראה שיש מי שמתגעגע במיוחד לרוני אלשיך. גיבוי לפקודים זה לא מילה גסה".