מבזקים
סרוגים
מלחמה בלבנון

אחרי הירי לצפון: צה"ל תוקף מטרות נוספות של חיזבאללה

אחרי הירי הנרחב לעבר הצפון במהלך הלילה והבוקר, כוחות צה"ל תוקפים מטרות נוספות של חיזבאללה בלבנון. עוד הובהר כי "תקיפות צה״ל יימשכו ויתגברו נגד ארגון הטרור"

י"ט אלול התשפ"ד
אחרי הירי לצפון: צה"ל תוקף מטרות נוספות של חיזבאללה

אחרי הירי הנרחב לצפון, דובר צה"ל הודיע הבוקר (ראשון) כי הכוחות תוקפים כעת מטרות של חיזבאללה בלבנון. עוד הובהר כי "תקיפות צה״ל יימשכו ויתגברו נגד ארגון הטרור חיזבאללה".

לפי הודעת הצבא, "בשעות האחרונות חיל האוויר יירט איומים אוויריים ושיגורים שבוצעו על ידי ארגון הטרור חיזבאללה לעבר מרחבים אזרחיים בצפון הארץ. מערכי ההגנה של צה״ל פרוסים במרחב ונמצאים במוכנות גבוהה לסיכול הירי".

במקביל, כלי התקשורת בלבנון דיווחו על תקיפות בכפרים ובעיירות בדרום המדינה, בהם עייתא א-שעב, א-טייבה, אל-חיאם ואזור הליטני. בהמשך דווח כי אדם אחד נהרג ואדם נוסף נפצע בתקיפה בכפר עיתרון שבדרום לבנון.

מעגל הירי מתרחב: לא יתקיימו לימודים בקריות
מעגל הירי מתרחב: לא יתקיימו לימודים בקריותצילום: מעגל הירי מתרחב: לא יתקיימו לימודים בקריות

כאמור, במהלך הלילה ושעות הבוקר שוגרו מאות רקטות מלבנון לעבר ישראל, כשאזעקות נשמעו באזורים שעד היום לא היו בטווח הירי של חיזבאללה – ביניהם חיפה, עפולה והקריות. בעקבות הירי פיגוע העורף הודיע כי לא יתקיימו לימודים בכלל מקו חיפה וצפונה – זאת בניגוד להנחיות המקוריות שניתנו אמש, אשר אפשרו לימודים במקומות בהם ניתן להגיע בזמן למרחב מוגן תקין.

בקריית ביאליק זוהו 2 פגיעות ישירות, כשלוחמי אש מטפלים בשריפה שפרצה בעקבות נפילת רקטה בין הבתים. במקביל דווח כי שלושה בני אדם נפצעו מרסיסים ופונו לבית החולים רמב"ם, בהם גבר כבן 70 במצב בינוני ו-2 פצועים קל.

חיזבאללה ישראל במלחמה לבנון צה"ל