מבזקים
סרוגים

בעקבות המתיחות: שר ההגנה האמריקני דחה את ביקורו בישראל

שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין הודיע על דחיית ביקורו בישראל, שהיה אמור להתקיים ביום ראשון הקרוב, ל"מועד לא ידוע". לפי הדיווחים, הדחייה מגיעה בעקבות החשש מהסלמה בצפון

ט"ז אלול התשפ"ד
בעקבות המתיחות: שר ההגנה האמריקני דחה את ביקורו בישראל
בעקבות המתיחות: שר ההגנה האמריקני דחה את ביקורו בישראל צילום: שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין. (צילום: תומר נויברג\פלאש 90)

שר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין, הודיע כי הוא דוחה את ביקורו בישראל שהיה אמור להתקיים בתחילת השבוע הבא. לדבריו, הביקור המדיני נדחה ל"מועד לא ידוע".

על פי התכנון, אוסטין היה אמור להגיע לישראל ביום ראשון ולהיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט, ולאחר מכן לבקר במדינות אחרות באזור. אמש אוסטין שוחח עם גלנט ואמר לו כי "יש לתת עדיפות להשגת עסקה לשחרור החטופים והפסקת אש בעזה, וכן לפעול להשגת פתרון דיפלומטי בגבול עם לבנון שיאפשר להחזיר את התושבים לבתיהם". עוד הבהיר כי ארה"ב תומכת בזכותה של ישראל להגן על עצמה מול איומי איראן וחיזבאללה.

אוסטין לגלנט: "להסלמה יהיו השלכות הרסניות"
אוסטין לגלנט: צילום: אוסטין לגלנט:

לפי הדיווח של ברק רביד באתר וואלה, הדחייה מגיעה על רקע ההסלמה בגבול הצפון בעקבות מתקפת הביפרים בלבנון וכן התקיפות החריגות של צה"ל שנרשמו היום (חמישי) בזמן נאומו של חסן נסראללה. בכירים ישראלים אמרו כי הממשל האמריקני חושש מאוד מהידרדרות של הלחימה בגבול הצפון לכדי מלחמה כוללת בין ישראל לבין חיזבאללה, ומעביר בימים האחרונים מסרים בפומבי ובערוצים שקטים בדבר הצורך בבלימת ההסלמה.

ארה"ב ביקור מדיני ישראל במלחמה לויד אוסטין