למרות הכותרות על צו מניעה נגד קיום הפריימריז, מחר הוא יתבטל בבית המשפט.
אם מה שטוען העותר, עו"ד אייל בר-לב נכון, וכל העתירות שהגיש לבית הדין של המפלגה, נענו בהתעלמות מזלזלת, זה מתאים מאוד לדפוס הפעולה של הבית היהודי בדרך להכשרת מהלכים של נפתלי בנט וניר אורבך. הוא כבר נעשה בעבר בבחירות בסניף ירושלים כשבנט ואורבך הצניחו את דב קלמנוביץ' על הראש של הסניף בלי הליך בחירות ונגד החוקה, ונעשה פעם שנייה בכינון החוקה החדשה, כשהם מצפצפים על חצי מחוקת המפד"ל (ועדת החוקה לא נבחרה, קביעת מועד הועידה נעשתה בפרק זמן קצר מהנדרש וללא זימונים בכתב כמתחייב בחוקה, הועידה המתמדת שמנהלת את כינוס המרכז לא מונתה בהצבעה חשאית ועוד עשרות סעיפים שונים עליהם צפצפו בלי למצמץ).
מה שקרה בשתי הפעמים הקודמות, וקרה גם היום, כשעו"ד אייל בר-לב עתר נגד קיום הבחירות המקדימות, הוא ההליך הרגיל בבית היהודי של בנט. מגיע אדם ועותר לבית הדין של המפלגה נגד צעד שלדעתו נעשה שלא כדין. בית הדין מקבל את העתירה ומתעלם ממנה. הוא לא מקבל החלטה בעד או נגד, אלא פשוט לא מחליט. בינתיים הזמן עובר, הבחירות מתקרבות או שכינוס הועידה כבר נקבע, ובית הדין ממשיך למרוח את ההליך עד אין קץ.
בצר לו, וכצעד אחרון, הולך אותו עותר, יו"ר סניף ירושלים איציק משה או משה חניה מצפת בנושא החוקה ועותר לבית המשפט המחוזי נגד קיום הבחירות או כינוס הועידה. בית המשפט שומע את טענות שני הצדדים, אך שומר על העמדה העקרונית לפיה, בית המשפט לא מתערב בהחלטות פנימיות בתוך מפלגות, בייחוד כל עוד בית הדין הפנימי לא הכריע. דוגמה לכך ראינו בפריימריז בליכוד, בה דחה בית המשפט את העתירות נגד נתניהו.
בבית היהודי (כמו בליכוד) מכירים את הנוהל, וחוגגים מהתוצאה שמתקבלת, ממש בדקה ה-90 (יום הפריימריז או בוקר ועידת המפלגה) וטוענים "הנה, בית המשפט קבע שהכל חוקי ותקין" וממשיכים בעסקים כרגיל. אף אחד אפילו לא מחכה להחלטה של בית הדין של התנועה, שלעולם לא תתקבל, כי אין בה כבר צורך. כך היה בועידת המפלגה לפני ארבעה חודשים, כך היה לפני שנה וחצי בבחירות לעיריית ירושלים, וכך יהיה גם הבוקר.
אז אייל בר-לב טוען שאף מתפקד לא קיבל הודעה כתובה על קיום הבחירות, ויותר מזה טוען לחשד להטיות הבחירות. קולות חברי המרכז ייספרו לפי קלפי, מה שיעלה חשש אצל המצביעים להצביע נגד המזכ"ל ניר אורבך, שעלול להתנקם בקלפי בה יצביעו נגדו. העתירה שהגיש לבית הדין, נמרחה בלי מענה. מחר הוא יילך לבית המשפט ותביעתו תדחה.
אבל מה שצריך להדאיג את מתפקדי הבית היהודי הוא דפוס הפעולה, לפיו המנגנון שאמור לפקח על התנהלות המפלגה, לא מתפקד במקרה הטוב ומשתף פעולה עם ההליכים הלא תקינים במקרה הפחות טוב.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
עמוס
כוחנו אינו כולל חילוניים, אנטי ציונים או אנשי "אני הכי צדיק".
18:08 14.01.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתם אני==
תביא לנו מנדטים, בנט, ואנחנו עפר לרגליך.
08:12 14.01.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הנה פרסומת:"כל דבר את מביאה בדרגת האומנות?"
אז בשבילכם העוסקים בטפוליטיקה ותקשורת: "כל דבר אתם מביאים בדרגת השחתה לא תרבותית ולא נורמאלית?"
23:12 13.01.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר