מבזקים
סרוגים

"ההחלטה נגד כתבת 13 פרקטיקה בריונית": ארגון העיתונאים במתקפה

בעקבות החלטתו של דובר ראש הממשלה להוציא את מוריה אסרף מקבוצת ההודעות של הלשכה, יוצא ארגון העיתונאים במתקפה חריפה. "חדלו מפרקטיקה בריונית זו"

י"ג אלול התשפ"ד
"ההחלטה נגד כתבת 13 פרקטיקה בריונית": ארגון העיתונאים במתקפה
"ההחלטה נגד כתבת 13 פרקטיקה בריונית": ארגון העיתונאים במתקפה צילום: אולפן חדשות 13. צילום יח"צ

בעקבות ההחלטה להוציא את כתבת חדשות 13 מקבוצת ההודעות של לשכת ראש הממשלה, יוצא ארגון העיתונאים במתקפה חריפה נגד הדובר עומר דוסטרי "חדלו מפרקטיקה בריונית זו".

בעקבות הסערה התקשורתית שחולל צעדו של דובר ראש הממשלה – ההחלטה להסיר את הכתבת המדינית של חדשות 13 מקבוצת ההודעות לתקשורת, מפרסם היום (שני) ארגון העיתונאים הצהרה חריפה.

נתניהו מתפוצץ על מוריה אסרף: "דיווח חריג"
נתניהו מתפוצץ על מוריה אסרף: צילום: נתניהו מתפוצץ על מוריה אסרף:

״החלטתה של אסרף להימנע משימוש במונח המטעה ׳גורמים המעורים בפרטים׳ ולזהות את לשכת ראש הממשלה בתור הגורם המתדרך היא לגיטימית לחלוטין", נכתב בהצהרה.

הטענה של לשכת רה״מ כאילו ׳חסיון מקורות׳ שמור למוסד שלם (בניגוד לאדם ספציפי המוסר מידע) – ועוד למוסד החזק במדינה – היא עיוות של האתיקה העיתונאית ושימוש ציני בה כדי לפגוע בעיתונאיות ועיתונאים שמסרבים לציית.

הוצאה מקבוצת וואצאפ היא לא רק צעד בוטה, היא גם פוגעת באופן מעשי ביכולתו של העיתונאי לבצע את עבודתו. מדובר בכלי עבודה חשוב שאין לעשות בו שימוש אינטרסנטי שכזה לצורכי ׳הענשה׳.

אנו תומכים בפנייה של תא הכתבים הפוליטיים ללשכת ראש הממשלה וקוראים ללשכה להחזיר את אסרף לקבוצה, ולחדול מפרקטיקה בריונית זו״.

כאמור, דוסטרי החליט להוציא את אסרף מהקבוצה, בעקבות מתקפה אישית נגדו על ידי הכתבת המדינית של 13. "לדוברו החדש של רה"מ, עומר דוסטרי, יש פרקטיקה משונה – להוציא תגובות מטעם לשכת רה"מ בשם "גורם המעורה בפרטים" ולאסור על הכתבים לומר שהתגובה יצאה מלשכת נתניהו. זה יכול להיות על שלל נושאים – החל מהחלטה על הפוגות אש הומניטריות ועד תדרוכים נגד הממשל האמריקני".

ארגון העיתונאים חדשות 13 מוריה אסרף