על הרקע הסערה בממשלה למינוי גדעון סער לשר הביטחון במקום יואב גלנט, יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד לעג לסער וציטט ציטוטים שאמר סער נגד נתניהו ונגד הכניסה לממשלה בראשתו.

וכך ציטט לפיד: “לא אשב בממשלה עם נתניהו כי הוא מייצג גישה שמסכנת את עתידה של מדינת ישראל. העקרונות שלי לא מאפשרים לי לתמוך במנהיג ששם את טובתו האישית מעל הכל״ (גדעון סער, אוגוסט 2022)

"נתניהו מוביל קו קיצוני, מסית ומפלג, ואינו ראוי להנהיג את המדינה. אי אפשר לעבוד עם אדם שמתמקד רק בהישרדותו הפוליטית״ (גדעון סער, ספטמבר 2022)

עוד ציטט: “כל ממשלה שבראשה יעמוד נתניהו תהיה ממשלה שתשרוד בזכות דילים פוליטיים ולא בזכות טובת הציבור. אנחנו לא ניקח חלק בזה״ (גדעון סער, דצמבר 2022)

"חזרתו של נתניהו לשלטון היא אסון למדינה. אני לא רואה שום אפשרות לשיתוף פעולה איתו – הוא מייצג את ההפך מכל מה שאנחנו מאמינים בו״ (גדעון סער, מאי 2023)

ח"כ גדעון סער בעצמו, טען כי פיטורי גלנט במרץ 2023 הם "טירוף" וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "החלטת נתניהו לפטר את שר הביטחון יואב גלנט היא מעשה של טירוף, המעידה על העדר מוחלט של שיקול דעת, אין תקדים בתולדות ישראל לשר ביטחון שפוטר בגלל שהתריע, כמתחייב מתפקידו על סכנה בטחונית.

נתניהו נחוש לדרדר את ישראל לתהום. כל יום בו מכהן נתניהו בתפקידו מסכן את ישראל ועתידה".

(צילום מסך מחשבון הטוויטר של ח"כ גדעון סער)