לאחר שדווח היום (שני) בכאן 11 כי על פי מקורות פוליטיים, ישנה התקדמות במגעים בין גדעון סער לנתניהו בין היתר על רקע התחממות הזירה הצפונית, כעת אנו עם פרטים נוספים על המתרחש מאחורי הקלעים.

בלילה אף התקיימו התייעצויות בנושא בסביבת נתניהו. נתניהו היה מעוניין להכניס את סער בהקדם ובלי קשר להזיז את גלנט מתפקידו אך בסביבתו עדיין חוששים מהכנסת סער למשרד הבטחון. מנסים לחפש פתרונות יצירתיים אחרים אולי דרך תיק החוץ או בכל זאת הבטחון.

על פי דיווחים נוספים, סער אינו מעוניין להיכנס למשרד הביטחון בעיצומה של מלחמה, כשחמאס רחוק מלהיות מוכרע וחיזבאללה אינו מורתע כלל – דבר שבהחלט יכול לפגוע במעמדו בבחירות הבאות. נראה כי הסקרים האחרונים מלחיצם את נתניהו, וכי הוא מעוניין לפרק את ציר ליברמן – סער – בנט.

המגעים עם סער כוללים מצד הליכוד בדיקה בשאלה האם יאפשר את העברת חוק הגיוס, שהוא המכשול המרכזי בפני המשך דרכה של הממשלה ומניע מרכזי לרצון של נתניהו להזיז את גלנט מתפקידו. הנושא טרם סוכם מול סער, וזה גורם מרכזי שמעכב את רה"מ, טוענת יערה שפירא.

בנוגע לסער – זה בהחלט הכי קרוב שהיה עד כה. יש טיוטות בנוגע לשריונים בליכוד ובנוגע למסגרת התפקיד. בליכוד מעריכים כי הוסר הוטו של סביבתו הקרובה של רה"מ ממינוי סער לביטחון, וכי המהלך אפשרי. נותרה שאלת התזמון – לפני או אחרי הנסיעה לאו"ם, וכפוף למצב הבטחוני.