דיווח: נעצר חשוד במעורבות באירוע הירי מוקדם יותר הערב (ראשון) אל עבר הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. החשוד נעצר עם רובה ומצלמת גו פרו לאחר חילופי אש עם אנשי השירות החשאי.

בהתחלה, דווח על כך שהירי לא כוון אל עבר הנשיא לשעבר וכי מדובר בסכסוך שאירע בסמוך אך ההערכה, נכון לעכשיו היא שהירי נועד לפגוע בטראמפ.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תיעוד מזירת האירוע, כל הכבישים חסומים

פרשן רשת פוקס שון האניטי אמר כי שוחח עם טראמפ ועם מקורבו סטיב וויטקוף. האניטי סיפר על סמך שיחות אלה כי טראמפ היה בעיצומו של משחק גולף ואז שמעו כמה יריות. וויטקוף אמר כי אנשי השירות החשאי מיד זינקו על טראמפ וכיסו אותו וכי צלפים של השירות החשאי ראו את מקור הירי מחוץ למועדון הגולף.

לדבריו נמצא הרובה מסוג AK-47 והרשויות זיהו אדם שנכנס לרכב ונמלט מהמקום. טראמפ נלקח מיד מהמקום. "טראמפ דאג רק לכך שכל האנשים האחרים סביבו בסדר". אחר כך טראמפ אמר לפי האניטי כי "הוא מאד רצה לסיים את משחק הגולף".

מקורות אמרו שמצאו תרמילים של נשק אוטומטי AK-47 (רובה סער) ומצלמת גו פרו. לפי הממצאים האלו, ההערכות השתנו וייתכן שהירי כן כוון לטראמפ. כלל הראיות שנמצאו בזירה ייבחנו. היריות נורו באזור המגרשים, שם הנשיא שיחק גולף. אנשי השירות החשאי השיבו בירי לעבר היורה, שנמלט. ככל הנראה מדובר באדם בודד שהגיע מרכב, הוא ככל הנראה מוחזק בידי אנשי כוחות הביטחון.

דובר מטעם השירות החשאי הודיע שבארגון משתפים פעולה עם אנשי משרד השריף המקומי סביב אירוע הירי. הנשיא לשעבר "בטוח", לפי דובר השירות החשאי.

לפני כחודשיים, אדם חמוש פתח באש לעבר הנשיא לשעבר דונלד טראמפ במהלך עצרת בחירות במדינת פנסילבניה, בניסיון התנקשות פוליטי דרמטי שלא נראה כמותו בארצות הברית קרוב לחמישים שנים.

על פי מידע שפורסם על ידי השירות החשאי האמריקאי המאבטח את הנשיאים והנשיאים לשעבר, יורה עם נשק אוטמוטי מסוג AR-15 (גרסא אמריקאית אזרחית של משפחת רובי ה M-16) פתח באש לעבר הנשיא טראמפ, וירה לעברו לפחות שמונה יריות, כאשר אחד מהקליעים פצע את טראמפ בחלקו העליון של אוזנו הימנית, היורה חוסל על ידי צוות צלפי FBI שהוצב כחלק ממשימת האבטחה על הנשיא לשעבר.