חדשות

מאז כהונת בן גביר: עליה עצומה באכיפה נגד סייעני שב"חים

מאז כניסתו של איתמר בן גביר לתפקיד השר לביטחון לאומי, חלה עליה חדה באכיפה וההחמרה כנגד מבריחי וסייעני שוהים בלתי חוקיים

מאז כהונת בן גביר: עליה עצומה באכיפה נגד סייעני שב"חים
צילום: צילום: דובר צה"ל

נתוני המשטרה מראים כי מאז כניסתו של השר בן גביר למשרד לביטחון לאומי, חלה עלייה חסרת תקדים באכיפה כנגד סייענים לשוהים בלתי חוקיים.

על פי נתוני המשרד לביטחון לאומי, מאז כניסתו של השר בן גביר לתפקיד השר לביטחון לאומי, חלה עליה דרמטית באכיפה ובחמרה כנגד עברות של סיוע והסעת שוהים בלתי חוקיים בתוך ואל תוך ישראל.

נתוני המשרד חושפים כי למרות חומרת הפשע והסכנה הטמונה בו לציבור, תחת השר הקודם עומר בר לב המשטרה אכפה את העבירה החמורה בעצלתיים, כאשר במהלך 2022 פחות מחמישית (כ-19% בלבד) ממבריחי וסייעני השב"חים נשלחו למאסר עד תום ההליכים.

בניגוד לכך, מאז כניסתו של בן גביר למשרד לביטחון לאומי קיימת עליה ניכרת ומשמעותית באכיפה ובהחמרה כלפי העבריינים. בשנת 2023, בה נכנס בן גביר לראשונה לתפקיד, כמעט והוכפל מספר הסייענים שנשלחו למעצר עד תום ההליכים, 36 אחוזים מהם בניגוד ל-19 בלבד בשנה שלפני.

בשנה שלאחר מכן המספר קפץ שוב, הפעם ל-48 אחוזים שנשלחים למעצר עד תום ההליכים על מעשיהם. מדובר בעליה של קרוב לפי 3 מהנתון המקורי תחת השר עומר בר לב.

תגובות

3
3
כביסה סירחון
12.09.24

בטוח שבמתקפת שמחת תורה השתתפו גם בעלי אישורים. שב״חים זו מילת פרוגרס מכובס

2
חיים
12.09.24

כל הכבוד לבן גביר יש תמורה בעד הההצבעה בקלפי

1
רונן
12.09.24

מאז שבן גביר השר לביטחון לאומי יש עליה חדה של 50% במיקרי הרצח/שוד/פרוטקשיין/אלימות וגניבות. זה מה שקורה כאשר השר עסוק בילדות משחקות בחול במקום להלחם בפשע. השר הפחדן שמתחבא מתחת למיטה ב-7 באוקטובר במקום לצאת בראש עשרות אלפי שוטרים לעוטף להלחם. וככה מאה שוטרים אומללים נלחמו עד המוות כאשר עשרות אלפי שוטרים יושבים בנחת בבית כי השר שלם אפס מאופס!!!