חדשות

דיווחים ערביים: למצרים הוצע לפרוס כוח ערבי בציר פילדלפי

לקראת פתרון? איחוד האמירויות הציעה למצרים להקים כוח ערבי שיתפרס על ציר פילדלפי ביום שאחרי המלחמה. אבו דאבי אף קיימה מגעים עם מספר מדינות ערביות שיתפסו עמדות במעבר נצרים שהוקם על ידי צה"ל

כוחות ישראליים בציר פילדלפי
כוחות ישראליים בציר פילדלפי | צילום: (צילום: אורן כהן, פלאש 90)

העיתון אלערבי אלג'דיד דיווח הבוקר שמצרים קיבלה לאחרונה הצעה בנוגע לפריסת כוחות ערבים בציר פילדלפי על ידי המתווכת איחוד האמירויות בכל מה שקשור ליום שאחרי המלחמה ברצועת עזה, במידה והמלחמה תיפסק.

מחלוקת נוספת אליה חותרים לפתרון היא מעבר נצרים, אבו ד'אבי קיימה מגעים עם מספר מדינות ערביות, ביניהן מרוקו מאוריטניה וג'יבוטי, כדי לבדוק את עמדתן בנוגע לאפשרות שיישתתפו בכוח ערבי שיתפרס במעבר נצרים, שהוקם על ידי צה"ל בעזה, להפריד בין צפון הרצועה לדרומה וזאת במסגרת הצעות שישראל מגבשת אם היא תיאלץ לסגת ממעבר נצרים.

כמו כן דווח שמצרים מעדיפה פריסת משקיפים מערביים או ערבים לפקח על פעולת כוחות הביטחון הפלסטינים באזור הזה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
יו יו, גם
12.09.24

משמר פילדלפי הכי הגיוני- לתת לחתול לשמור על השמנת